Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Vet du hva ytelsesbasert pensjon betyr? Annuitetslån da? Eller indirekte skatt?

Vet ikke? Du er langtfra alene. Test deg selv!

INNVIKLET: Svært mange har manglende kunnskap om hva begrepene som brukes når fagfolk snakker om lån og pensjon. Men det bør vi kunne, for dette angår de fleste. Foto: Colourbox
INNVIKLET: Svært mange har manglende kunnskap om hva begrepene som brukes når fagfolk snakker om lån og pensjon. Men det bør vi kunne, for dette angår de fleste. Foto: Colourbox Vis mer

(Dagbladet): - Det er et demokratisk problem når så viktige begreper ikke blir forstått. Både lån og pensjon handler om enkeltpersoners økonomi.

- Hvis man ikke forstår hva ordene betyr, har man ikke noe godt grunnlag til å gjøre gode valg, sier direktør i Språkrådet, Arnfinn Muruvik Vonen, til Dagbladet.

Til årets språkdag tirsdag der temaet er fagspråk- og terminologi, har Språkrådet undersøkt hvor godt folk forstår terminologi fra økonomi og finans.

Undersøkelsen viser at bare 53 prosent vet at ytelsesbasert pensjon er «tjenestepensjon der størrelsen på utbetalingen er avtalt på forhånd».

- Undersøkelsen bør være en vekker for myndighetene og partene i arbeidslivet. Det er viktig at pensjonsuttrykk blir forstått, både av hensyn til folks privatøkonomi og deres mulighet til å delta i samfunnsdebatten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?