Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Vet du hvilken vei den skal inn?

Nå blir USB-pluggen til PC-en bedre.

BEGGE VEIER:  I løpet av neste år vil det forhåpentligvis bli litt lettere å plugge USB-kontakten i datamaskinen. Foto: Colourbox
BEGGE VEIER: I løpet av neste år vil det forhåpentligvis bli litt lettere å plugge USB-kontakten i datamaskinen. Foto: Colourbox Vis mer

DinSide: Hvis du er en av dem som aldri klarer å plugge USB-kontakten i PC-en ved første forsøk, har vi gode nyheter til deg.

USB 3.0 Promoter Group, som består av selskapene Hewlett-Packard, Intel, Microsoft, NEC, ST-Ericsson og Texas Instruments, kunngjorde i går at arbeidet med neste generasjon USB-standard har begynt.

Den nye pluggen, kalt «Type-C», skal blant annet få en helt ny og mindre design, mer likt microUSB 2.0, skriver Neowin.

Mindre kontakt = slankere produkter Mest interessant er det kanskje at den vil bli «reversible», det vil si at den kan brukes begge veier, akkurat som Apples Lightning-kontakt.

Så blir det kanskje slutt på de to-tre-fire forsøkene mange av oss har når vi skal plugge i en USB-kabel i datamaskinen.

Formålet med endringene er å gjøre pluggen enklere å bruke, samt åpne for bruk av enda slankere enheter.

Ifølge Neowin er det første gang på 17 år siden lanseringen av de første kommersielt tilgjengelige USB-produktene at pluggen endres.

Kommer i 2014 Den nye spesifikasjonen vil derfor ikke være kompatibelt med eksisterende utstyr, men USB 3.0 Promoter Group vil utarbeide spesifikasjoner for adaptere og kabler, slik at gammelt utstyr ikke blir ubrukelig.

Den nye standarden forventes å være ferdigstilt i midten av 2014, og kommer til å være et tillegg til den eksisterende USB 3.1-spesifikasjonen.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Les også:
USB blir superrask og strømsterk

Hvor ble det av Thunderbolt-utstyret?