Vet du hvordan du skal gå løs på et granateple?

Oppdag frukten med seks rom og frø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De vokser på trær og er runde i formen, men der slutter likheten mellom eple og granateple. Ikke er de i slekt - og skal du velge ett å sette tenna i, blir det i alle fall ikke granateplet.

Granateple er ikke engang lett å sette kniven i.  Hvordan du best går løs på den litt utilnærmelige frukten, ser du i videoen over.

Flere tips til å komme på innsiden av frukten finner du i faktaboksen nedenfor.

Seks rom og frø Når du har jobbet deg gjennom det harde skallet og inn til de røde, saftige kjernene venter en smaksbombe. Granateplekjerner smaker søtt, friskt, syrlig og litt bittert på samme tid.

Fruktkjøttet kan være litt geléaktig, der det ligger og venter, fordelt på seks rom. 

Granateple er en frukt som faktisk er gangbar gjennom et helt måltid; i salater, på patéer, som suppe-topping, som tilbehør til fisk og kjøtt, i kaker og desserter.

Er du glad i eksotisk frukt, men litt forvirra på hva de heter? Her er forskjellen på rambutan og litchi.

Vil du ha en pangstart på dagen, dryss granateplefrø over grøt, yoghurt eller musli. Du kan også lage egen jus av granateple. Vitaminbombe Granateple er ikke bare godt på smak, det er også en vitaminbombe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer