OPERA HOTEL & SPA:  Ligger sentralt i Riga og gir valuta for pengene, selv med smårusk i maskineriet.
OPERA HOTEL & SPA: Ligger sentralt i Riga og gir valuta for pengene, selv med smårusk i maskineriet.Vis mer

Vi ble vekket grytidlig, haken var bare at vekkingen ikke var bestilt av oss

Men du bor her til gi-bort-pris.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

En gjest vil betale, en vil til gamlebyen, en annen vil på spa og den siste har problemer med å komme inn på rommet.

Den stakkars resepsjonisten på Opera Hotel & Spa i Riga er rød i toppen, men alle får. En rask utflukt med plastkortmaskinen fikser nøkkelproblemet, forhåpentligvis oppholdet ut.

Seint og tidlig ser vi resepsjonen tålmodig hjelpe til, selv om oppgaven krever nettsøk og flere telefonsamtaler. Servicenivået er utvilsomt høyt.

Men for gjesten som gang på gang dytter kortet forgjeves inn i døra, er det en fattig trøst. Nøkkelkortproblemet så ut til å vedvare - og gjelde flere.

Kjedelig frokost Utover nøkkelproblemet er det lite å sette fingeren på. Det eneste er frokosten. Den småtørre osten og det kjedelige brødet matcher ikke hotellet for øvrig.

LUNT OG SMAKFULLT ROM: Senga er fantastisk, og gamle fotografier av hotellet gir et personlig preg.
LUNT OG SMAKFULLT ROM: Senga er fantastisk, og gamle fotografier av hotellet gir et personlig preg. Vis mer

Kjøttpålegg, varmretter og innslag av bedre bakverk klarer ikke å rette opp et kjedelig helhetsinntrykk. Når den gode kaffen fra espressomaskinen koster ekstra, blir det minus i boka.

Frokostkaffen serveres på termos. I vårt tilfelle måtte vi selv gå til disken og be om kaffe to dager på rad. Unødvendig når det er lagt opp til bordservering.

Opera Hotel & Spa gir likevel valuta for pengene. Interiøret er fresht og hyggelig. Rommet hadde fantastisk seng, påkostede tekstiler, fin arbeidsplass, lamper som kunne dimmes og et flislagt bad.

Bak senga hadde interiørarkitekten valgt å blåse opp et gammelt fotografi av hotellet. En variant var gjentatt i taket. Å se opp på et fotografi når du ligger i senga kan være i overkant fiffig, men her funket det.

Det beste er prisen Hotellet ligger så å si i et veikryss, men trafikken føltes ikke sjenerende nattetid.

Det aller beste er prisen. Vi bestilte tidlig, og fikk rom med frokost for fem hundre kroner døgnet. Det er gi-bort-pris i forhold til tilsvarende hotell i Norden.

Hotellets gode nettpriser har tydeligvis nådd flere nordmenn. Seint og tidlig hørte vi norsk rundt oss, enten det var kommuneansatte på seminar eller vennegjenger på tur.

Kanskje forsov et par av dem seg? To morgener ble vi vekket grytidlig.

Det var bare en hake. Vekkingen var ikke bestilt av oss.

• Her finner du hotelltestene fra Dagbladets Inne og ute.