Vi blir lykkeligere av sex

- God sex henger ikke nødvendigvis sammen med at partneren ser optimal ut.

DRIVKRAFTEN: Sex er den egentlige grunnen til at vi går inn i et parforhold og finner kjærligheten. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
DRIVKRAFTEN: Sex er den egentlige grunnen til at vi går inn i et parforhold og finner kjærligheten. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sex er selve limet i parforholdet, fastslår Haakon Aars, psykiater, lege og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi i Oslo.

- Sex er på mange måter den egentlige grunnen til at vi går inn i parforhold og finner kjærligheten. Seksualitet er selve drivkraften i forholdet, og god sex gir oss en opplevelse av lykke. Hvis forelskelsen går over til å bli kjærlighet, blir sexen en livskvalitet som for mange overgår god vin og mat, sier han.

Stort fokus på vellykkethet, skjønnhet og kropp gjør at mange tror utseende og teknikk er det som avgjør hvor bra sexlivet blir — og dermed hvor fornøyd man blir med livet generelt, mener Aars.

- God seksualitet henger ikke nødvendigvis sammen med at partneren ser optimal ut. God sex handler om kjemi, følelser og en opplevelse av at man har en tilhørighet med partneren, sier han.

1 av 7 misfornøyde Mens seks av ti er fornøyde med sexlivet sitt, er én av sju — 15 prosent — misfornøyde, viser en undersøkelse Synovate og Bente Træen, professor i psykologi ved Universitetet i Tromsø, utførte i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer