Vi bruker mindre penger på dingser og elektronikk

Men salget av mobiler er tidenes høyeste.

NED FOR BRANSJEN, OPP FOR MOBIL: Salget av forbrukerelektronikk gikk ned med 11,5 prosent i fjor. Men salget av mobiltelefoner var likevel tidenes høyeste. Her er en av de mest populære for tida, iPhone 3GS. Foto: REUTERS/Robert Galbraith
NED FOR BRANSJEN, OPP FOR MOBIL: Salget av forbrukerelektronikk gikk ned med 11,5 prosent i fjor. Men salget av mobiltelefoner var likevel tidenes høyeste. Her er en av de mest populære for tida, iPhone 3GS. Foto: REUTERS/Robert Galbraith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Det ble omsatt forbrukerelektronikk for 25,9 milliarder kroner i 2009, en nedgang på 11,5 prosent fra 2008.

På to år har omsetningen i bransjen sviktet med i overkant av 33 milliarder kroner, sier administrerende direktør Synnøve Bjerke i Stiftelsen Elektrobransjen.

Den største nedgangen kom på lyd- og bildeproduktene.

Salget av antall apparater har holdt seg høyt, men prisene har for andre år på rad gått ned. Omsetningen av elektriske husholdningsapparater var 3,7 prosent under 2008-nivået, og skyldes blant annet avtagende salg av innbyggingsprodukter til kjøkken i nye boliger.

Salget av mobiltelefoner nådde i fjor nær 2,4 milliarder kroner. Det ble til sammen solgt 2.365.000 mobiltelefoner. Det er 3,7 prosent flere enn i 2008, og Synnøve Bjørke mener at dette tilsier at finanskrisen ikke har påvirket folks interesse for mobiltelefoner. 

Gjennomsnittlig skifter folk ut telefonen sin hvert annet år, sier hun.

Den store trenden i 2009 var mobiltelefoner med berøringsskjerm, og alle de kjente produsentene kom med slike modeller. 80 prosent av telefonene som ble solgt i fjor hadde kamera, og 70 prosent kunne ta opp og gjengi musikk med MP3-standard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer