Vi får i oss gift- stoffer hver dag

Stoffene kan gi nedsatt reproduksjonevne, skade fostre, gi allergier og økt forekomst av kreft.

SANNHETENS TIME: Alle kjendiskvinnene fikk påvist miljøgifter i blodet. Fra venstre: Julie Brodtkorb, Liv Grete Skjelbreid Poirée, direktør i Miljømerking, Alvhild Hedstein og Agnes Kittelsen. FOTO: Nina Ruud/Cygnus.
SANNHETENS TIME: Alle kjendiskvinnene fikk påvist miljøgifter i blodet. Fra venstre: Julie Brodtkorb, Liv Grete Skjelbreid Poirée, direktør i Miljømerking, Alvhild Hedstein og Agnes Kittelsen. FOTO: Nina Ruud/Cygnus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjendiskvinnene Julie Brodtkorb, Agnes Kittelsen , Siri Kalvig og Liv Grete Skjelbreid Poirée ble i regi av Miljømerking og magasinet Cygnus, testet for fire grupper stoffer miljøgifter, og for 14 forbindelser innenfor hver enkelt gruppe. Resultatet viste at alle hadde miljøgifter i blodet.

- Dette gjelder mange av oss, og det er urovekkende. Miljøgiftene finnes i kroppen vår i små doser, men problemet er at mange av stoffene ikke brytes ikke ned, men blir værende i kroppen vår, og vi vet lite om hvordan det påvirker oss på lang sikt, direktør i Miljømerking, Alvhild Hedstein.

Hun er særlig bekymret for mengden av varierte miljøgifter vi får i oss. - Kanskje er miljøgiftene en årsak til flere allergier, høyere forekomst av kreft, og at fruktbarheten går ned, vi kan ikke utelukke at disse stoffene har en slik effekt på befolkningen, sier Hedstein.• Les hele magasinet her!

Vet for lite - Jeg innså da jeg fikk resultatene av testen at jeg vet for lite om hvilke stoffer som inneholder hvilke miljøgifter, sier Høyre-politiker og bystyrerepresentant i Oslo, Julie Brodtkorb til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.