- Vi frykter døden fordi det er det som gjør oss menneskelige

Mens kreftsyke Ida Helene Selebø Nilsen forberedte seg på slutten, ønsket hun å lære oss å leve gjennom podcasten «Idas dagbok». Natt til 25. april døde hun fredfullt, med sine nærmeste rundt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens kreftsyke Ida Helene Selebø Nilsen forberedte seg på slutten, ønsket hun å lære oss og leve gjennom podcasten «Idas dagbok». 

Nå lever ikke Ida mer. Natt til 25. april døde hun hjemme i Vestfossen.  Fikk kreft som 22-åringIda Helene Selebø Nilsen var 22 år og småbarnsmor da legene oppdaget at hun hadde brystkreft.

Tross tidlig behandling spredte kreften seg til skjelettet.

De siste to åra har Ida, ektemannen Tom Sverre Nilsen og datteren Solveig som i dag er 7 år, levd med vissheten om at sykdommen er uhelbredelig. Laget podcast I seks nære episoder i podcasten «Idas dagbok» har Ida fortalt om trøttheten og utmattelsen, om selvmedlidenheten og behovet for å gjemme seg bort på de mørkeste dagene. Hun har delt hverdagens ventesorg, og alle tankene hun har hatt rundt hva som skal skje med ektemannen og datteren den dagen hun ikke er mer.  

Men midt oppe alle de vanskelige følelsene har Ida først og fremst vært vært opptatt av å tørre og leve. 

Det var det hun håpet at podcasten skulle inspirere til; å få folk til ta tak i sine egne liv, og glede seg over de små øyeblikkene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer