Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Vi gjør som Stordalen

Vil ha luksus på bryllupsreisen. Bryllupstrendene.

KJENDISER: Bryllupet til Petter Stordalen og Gunhild Melhus i Marrakech i Marokko sist sommer, påvirker norske brudepar sine planer for bryllupsreisen.  Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
KJENDISER: Bryllupet til Petter Stordalen og Gunhild Melhus i Marrakech i Marokko sist sommer, påvirker norske brudepar sine planer for bryllupsreisen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

(Dagbladet): - Kjendisene påvirker i veldig stor grad hvor bryllupsreisen legges, sier redaktør i reisemagasinet Vagabond, Helge Baardseth til Dagbladet.

Bryllupet til Petter Stordalen og Gunhild Melhus sist sommer, har blant annet gjort Marrakech til hot reismål for norske par som planlegger sin kjærlighetstur i ren 1001 natt-stil etter bryllupet, forteller han.

Ikke minst herskapshusene - riadene - er godt egnet for bryllupsreisen, mener Baardseth.

Påvirkes av kjendisblogger Også daglig leder i reisesøkmotoren Travelmarket, Svein Erik Søgård, tror kjendisene påvirker hvor nordmenn velger å legge sin kjærlighetsferie.

- Ja, absolutt. Og vi vil nok se en økning etterhvert. Med filmer som Casablanca blir heller ikke lysten mindre, sier han.

Norges mest leste blogger, fotballfrue Caroline Berg, satt fokus på Maldivene da hun blogget om sin bryllupsreise, forteller Søgård.

- De som søker på bryllupsreise på nettet, kommer borti alle disse sidene, sier han.

Tropefavoritter Det er tropiske reisemål som er favorittene, ifølge Søgård.

Totalt 12 reiseselskap har pr. i dag lagt inn sine bryllupsreiser på Travelmarket, og av de totalt 131 forskjellige turene går brorparten til eksotiske reisemål.

- De fleste drømmer om en tur til Maldivene, Mauritius eller Seychellene.Også Hawaii finner mange attraktivt. Det er paradis der man kan dyrke kjærligheten, sier daglig leder.

Vagabond-redaktør Baardseth har samme oppfatning:

- Maldivene er en gjenganger for bryllupsreiser, men der er det lite å gjøre så da bør man være ordentlig forelsket, humrer han.

Parhotell Også de karibiske øyene tiltrekker seg nordmenn på bryllupsreise, som Barbados og Martinique.

- Her finnes blant annet hotellkjeden Sandals, som bare baserer seg bare på par, forteller han.

På Mauritius og Seychellene finner man også turkist vann, gyldne strender og palmer som vaiende lokker nyforelska par til sol og varme, sier redaktøren.

I tillegg scorer Sør Afrika og Kenya høyt hos mange, ifølge Baardseth. Sistnevnte ikke minst fordi en safari lar seg kombinere et opphold på Zanzibar.

- Dette er alle flotte steder og det er ikke uten grunn folk legger bryllupsreisen hit, men de vet også det er dyrt, sier han.

MALDIVENE: Hvite sandstrender, palmer, skyfri himmel, fargerike koraller, eller å bare slappe av med en drink, lokker mange par på bryllupsreise til Maldivene. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
MALDIVENE: Hvite sandstrender, palmer, skyfri himmel, fargerike koraller, eller å bare slappe av med en drink, lokker mange par på bryllupsreise til Maldivene. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

- De riktig unge parene drar til Thailand, som både er rimeligere og har et mer variert tilbud.

Tre typer bryllupsreisere Baardseth mener det er tre varianter par på bryllupsreise: Første gruppe reiser på dyre ferier på jakt etter et godt hotell for å leve i luksus.

- Så har vi de som drar på byferier for å shoppe og spise, og dyrke den romantiske drømmen. Her har Paris toppet lista lenge, sier han, og føyer til at også Roma, Barcelona og Praha er gode alternativer.

Man ruineres ikke av å ta en langweekend hit, mener han.

- Så har vi fått en ny type. Unge mennesker, som rett og slett drar på en aktivitetsferie, sier han.

Kortet går varmt Økonomi påvirker naturlig nok hvor turen går, forteller Travelmarket-sjef Søgård.

- Reisemål- og lengde avhenger av budsjettet, men bryllupsreisen er gjerne den ene virkelig store reisen for mange par. Kredittkortet kan gå litt varmt, sier han.

Der som har litt mindre å rutte med, tar gjerne en tur til byer i amors tegn, som Roma eller Paris, forteller han.

Charter i tiden Ifølge Helge Baardseth velger mange eldre par som gifter seg reiser et sted nærmere norskegrensa. Både slottshotell i Sverige og slotts- eller herskapshus i Danmark er gjengangere:

- Og selve reisen trenger ikke være dyr, men man bor og spiser godt, sier han.

MAURITIUS: Eksotisk luksus på Mauritius er blant bryllupsreisefavorittene. Foto: EIVIND PEDERSEN
MAURITIUS: Eksotisk luksus på Mauritius er blant bryllupsreisefavorittene. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Også charterselskapene har kastet seg på bryllupsreisebølgen:

- For noen år siden trodde charter skulle få en langsom død. Det viser seg likevel at charterselskapene er flinke til å følge med i tiden. Flere selskaper har også mange fine boutique-hoteller i sine porteføljer, avslutter Baardseth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media