Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Vi hadde eget basseng, bad som en ballsal og fantastisk utsikt

Så hvorfor bare terningkast fire?

LITT AV EN UTSIKT: Luksushotellet Daios Cove på Kretas østkyst, en time fra Heraklion, er en arkitektonisk perle som glir diskré inn i det karrige landskapet. Bare så synd at service og frokost ikke holder samme høye nivå.
LITT AV EN UTSIKT: Luksushotellet Daios Cove på Kretas østkyst, en time fra Heraklion, er en arkitektonisk perle som glir diskré inn i det karrige landskapet. Bare så synd at service og frokost ikke holder samme høye nivå. Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Søndag): Hotelltesten.

Det villeste, nest etter ideen om å bygge enda et luksushotell på Kreta, ja det er gondolene.

Du leste riktig. Fra resepsjonen går det en gondol ned til stranda, og en annen gondol opp fjellsiden, hvis du ikke vil gå de tre minuttene det tar å bruke beina opp til rommet, eller velger å la deg frakte i en golfbil.

Gondolene er absolutt en wow-faktor, i likhet med førsteinntrykket når du kommer til resepsjonen, der glassveggene byr på en nydelig utsikt, riktignok uten solnedgang.

Sola går ned bak fjellene, og forsvinner fra den private stranda i 18-tida.

Innbydende Den store lobbyen er innbydende, mottakelsen er ytterst profesjonell.

Og selv om vi har leid bil av et lokalt bilutleiefirma som har utstyrt oss med den mest forsofne leiebilen på hele Kreta, er det ingen som lar seg merke, verken av det som kunne vært et slående symbol på manglende betalingsevne, eller at jeg ber pikkoloen være ekstra varsom med tomatene i den blå plastposen, som jeg har fått av Dimitri.

Dimitri jobber på restauranten Kritamon, en liten time unna. Han er en av Kretas beste kokker, og har gitt streng beskjed om at tomatene, som vi fikk i gave, skal solmodnes og nytes med hans organiske olivenolje og hjemmelagde oreganosalt.

Til rommet bærer det, både med bagasjen og oss, og vi blir av uforståelige grunner oppgradert til et rom med eget svømmebasseng.

Som en ballsal Badet er som en ballsal, senga stor og myk og deilig, utenfor blinker havet, og vi kan så vidt skimte byen Agios Nikolaos rundt neste knaus. Jo da, dette lover godt.

Særlig tatt i betraktning av at i de såkalte «skuldersesongene» (før og etter høysesong) kan luksus som dette bestilles via engelske reiseoperatører for mindre enn det det koster å bo på et middels godt norsk kjedehotell!

Sjekk www.thompsontravel.com, eller www.thomascook.com og gjør et kupp.

Vi betalte i underkant av 1500 kroner for to inkludert frokost.

Møkkete tallerkener Så hvorfor da bare en firer på terningen?

Servicen er svært ujevn, og maten er langt unna et femstjerners hotell verdig. Buffeene var kjedelige og flere av tallerkenene var møkkete.

Vi spiste buffé en kveld, og det ble med den kvelden.

Vi var innom hotellets italienske restaurant, men den var litt for stiv, og vi hadde ikke lyst til å reise «utenfor» når vi nå hadde unt oss et par dager i denne drømmeverdenen.

Eget basseng Så da ble løsningen romservice. En god løsning.

Og når man har terrasse og eget basseng (det viste seg at de hadde forvekslet oss med noen amerikanere), så er det jo deilig med et kveldsbad etter middag ...

Daios Cove ligger rett i nærheten av Elounda, hvor de fleste luksushotellene på Kreta befinner seg, og Grechotels siste luksusresort Amirandes, som åpnet for tre år siden, ligger også på denne siden av øya.

Konkurransen om oss, gjestene, er med andre ord tøff. Ikke oss imot.

• Dagbladet Søndags hotelltester finner du her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling