- Vi har aldri kjørt en bil med lavere forbruk

Dette blir en fin-fin stasjonsvogn.

UTFORDRER: Dersom Honda Civic Tourer prises riktig, kan den bli en sterk konkurrent i kompaktklassen. Foto: Paul Harmer Photography Ltd
UTFORDRER: Dersom Honda Civic Tourer prises riktig, kan den bli en sterk konkurrent i kompaktklassen. Foto: Paul Harmer Photography LtdVis mer

Stasjonsvognversjonen av Honda Civic vil komme på markedet i løpet av første kvartal 2014, ifølge Honda.

Et konsept av bilen ble vist fram for første gang tidligere i år, men nå er det straks klart for den produksjonsklare modellen, som debuterer på bilutstillingen i Frankfurt i september.

Honda har sluppet kamuflerte bilder av bilen, som selskapet hevder vil ha fremragende innvendig plass.

Dersom det stemmer, og prisen blir god, vil den bli en seriøs utfordrer i markedet for kompakte stasjonsvogner. Men konkurransen er hard.

Stasjonsvognutgavene av nye Skoda Octavia, VW Golf og Toyota Auris har alle mye plass og gunstige priser.

Gjerrig motor For Civic stasjonsvogn kommer med en 1,6 i-DTEC dieselmotor som er den gjerrigste motoren vi noensinne har testet. Den er også blant de aller beste.

Da vi testet kombiversjonen av Honda Civic med denne motoren, konkluderte vi med at den klarte kunststykket å kombinere det laveste forbruket med de beste ytelsene i kompaktklassen.

KAMUFLERT: Honda har sluppet bilder av den produksjonsklare versjonen av Honda Civic stasjonsvogn, men bilen er kamuflert. Foto: Paul Harmer Photography Ltd
KAMUFLERT: Honda har sluppet bilder av den produksjonsklare versjonen av Honda Civic stasjonsvogn, men bilen er kamuflert. Foto: Paul Harmer Photography Ltd Vis mer

Ifølge EU-normen for blandet kjøring skal Honda Civic 1,6 i-DTEC nøye seg med 0,37 l/mil og et CO2-utslipp på 98 g/km. Vi oppnådde et testforbruk 0,38 l/mil. Vi har faktisk aldri kjørt en bil med lavere testforbruk.

Den nye Civic Tourer har blitt utviklet og designet i Europa, og vil bli produsert ved Hondas produksjonsanlegg i Swindon, England.

Civic-familien vil bli ytterligere styrket ved at femdørs Civic også vil bli gjenstand for oppgraderinger.

Les også:
Toyota-en blir billigere enn erkekonkurrentene
Her er bilene med mest bagasjeplass
Norges billigste stasjonsvogn
Honda gjør SUV-comeback

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.