Storbyferie:

Vi har funnet Barcelonas «hemmelige» vannhull

Klar for noe mer enn bare øl eller cava i Barcelona? Bli med til «hemmelige» barer, Vermuteriaer og en bodega drevet av norske Chris.

GODT I GLASSET: Det hender innehaver Chris Grenness tar seg et glass vin når det nærmer seg stengetid i Bodega Bonavista. 
Foto: Heidi Røsok-Dahl
GODT I GLASSET: Det hender innehaver Chris Grenness tar seg et glass vin når det nærmer seg stengetid i Bodega Bonavista. Foto: Heidi Røsok-Dahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ser ut som en liten kneipe hvor du kan få deg en god pastrami-sandwich, fordelt på noen veldig få kvadratmetre. Men vi har lest oss opp på forhånd, og vet at vi skal inn gjennom den digre kjøleskapsdøra til venstre i det vesle lokalet.

- Adelante!

- Fortsett, bare gå inn, nikker pastrami-kokken i retning av den gammeldagse kjøleskapsdøra. Vi tar tak i håndtaket, åpner og stiger inn i en diger dunkel bar, hvor fire bartendere står og rister på hver sin shaker. Vi har funnet den (ikke fullt så) «hemmelige» baren Paradiso, i El Born i Barcelona.

Drink i hodeskalle

Langs baren sitter en vennegjeng fra Hellas og Nederland og skåler med de merkeligste glass – et ser ut som en fugl, et annet er formet som et dødninghode, et tredje glass har fasong som en diger, rød fisk.

- Vi reiste til London, Paris og New York for inspirasjon. Det «hemmelige» aspektet er kun for moro skyld. Vi ville at folk skulle få oppleve noe utenom det vanlige, ha noe å snakke om, forteller Lito Baldovinos, en av eierne.

En bar i baren

Med seg på laget fikk de Giacomo Giannotti, en av verdens beste bartendere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer