Vi har kjørt ladbar BMW 3-serie

BMW har hoppet på plug-in-trenden og vi har kjørt en overbevisende prototype.

KREFTER NOK: 245 hester og mye moment fra start gjør BMWs plug-in hybrid like sprek som en 328i. Foto: BMW
KREFTER NOK: 245 hester og mye moment fra start gjør BMWs plug-in hybrid like sprek som en 328i. Foto: BMW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside En vanlig dag på jobb: Vi kjører BMW på bane. Men dette er en lett maskert BMW 3-serie, den har tanklokk bak og ladeport for kobling til strømnettet på venstre forskjerm. I passasjersetet sitter en av BMWs tekniske eksperter og banen er BMWs test-anlegg ved Miramas i Sør-Frankrike.

Prototype Bilen er en ladbar 3-serie prototype og vi skal gi tilbakemelding etter å ha testkjørt den på en variert strekning under ulike forhold. Og, ja: Det er den bilen vi omtalte på grunnlag av spionfotografier for nesten et år siden.

Og BMW er på riktig spor, for å si det sånn. Bilen vi kjørte har til sammen 245 hestekrefter, lavt tyngdepunkt, god balanse, presis styring og sportslige kjøreegenskaper og taklet alle deler av testbanen på en overbevisende måte. Selvfølgelig, tenkte vi med oss selv, ellers hadde de vel ikke sluppet oss til her. Bilens ytelser oppleves for øvrig som bedre enn tallene på papiret skulle tilsi.

En bedre og gjerrigere 328i Det er ikke tilfeldig, vil vi tro, at BMW oppgir samlet ytelse fra hybridsystemet til «cirka» 245 hester - det er maksimal effekt fra kraftpakken i BMW 328i. Vi fant ut at bilen har like gode ytelser som denne tross den økte vekten - dette henger sammen med at trekkraften er høyere og tilgjengelig tidligere. Maksimalt dreiemoment er (nok en gang «omtrent»), 400 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.