Vi har prøvd smartklokken som ser ut som et vanlig ur

Er dette klokkefremtiden?

NY, RUND SMARTKLOKKE: LGs smartklokke «G Watch R» kommer nok til Norge i løpet av året, men noen dato er ikke spikret. Den kjører Android Wear, Googles klokke-OS, er vanntett og blir trolig priset mellom 2000 til 3000 kroner. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO
NY, RUND SMARTKLOKKE: LGs smartklokke «G Watch R» kommer nok til Norge i løpet av året, men noen dato er ikke spikret. Den kjører Android Wear, Googles klokke-OS, er vanntett og blir trolig priset mellom 2000 til 3000 kroner. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NOVis mer

Dinside LG tar en Motorola, og lanserer en rund smartklokke.

Navnet er G Watch R, og den kommer trolig til Norge før julaften. I hjemlandet Sør-Korea lanseres nemlig klokka tirsdag neste uke.

Kommer trolig til Norge i år Grunnen til at vi sier trolig er at LG ikke med sikkerhet kunne bekrefte en lansering, og derfor ei heller dato eller pris. Etter hva vi erfarer vil prisen likevel ligge et sted mellom 2.000 og 3.000 kroner.

Les også: Slik er Android Wear.

Mye av årsaken til den noe usikre lanseringsstrategien er at Android Wear, Googles smartklokke-OS er veldig ferskt.

Så ferskt at nett-giganten selv ønsker en viss kontroll over hvilke marked denne nye produktkategorien skal «testes» i først.

Spesifikasjoner • Operativsystem: Android Wear
• Lenke: 22mm - utskiftbar
• Skjerm: 1.3" P-OLED
• Batteri: 410 mAh
• Brikkesett: Qualcomm Snapdragon 400 CPU @ 1.2GHz
• Bluetooth: 4.0
• Lagringsplass: 4GB
• RAM: 512 MB
• Sensorer: 9-akse (Gyro/Akselerometer/Kompass), Trykkmåler, PPG (Heart Rate Monitor)

Vi har prøvd den Men dette betyr ikke at LG ikke er interesserte i å vise frem hva de har fått til.

Under en presskonferanse torsdag denne uken ble det vist frem et uferdig test-eksemplar av klokka, og vi prøvde den i noen minutter.

DU BESTEMMER: Finn din urskive-favoritt. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO
DU BESTEMMER: Finn din urskive-favoritt. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO Vis mer

Det første som slo oss var hvor lett den er. Årsaken er at mesteparten av den er pakket inn i plast - det er kun klokkeringen på topp som er av metall.

Det gir ikke akkurat følelsen av at dette er et eksklusivt produkt, men igjen: Dette er ment som et forbrukerprodukt for massene, og ikke klokke-feinsmeckere.

Selv om klokka i hovedsak er et plast-produkt, er den likevel vanntett under IP67-standarden.

IP67 garanterer at klokka ikke går i stykker når den er under en meter vann i maks 30 minutter. Samme standard garanterer også at den ikke ødelegges av støv.

Det vi liker, og det ene punktet den slår Moto 360 på når det kommer til estetikk etter vår personlige smak, er at klokka faktisk er helt rund.

Motorola kan ikke skryte av det samme med sitt produkt, da de har stappet inn elektronikk i nederste del.

4 GB lagringsplass, men... Klokka har 4 GB intern lagringsplass, men av en eller annen grunn vi ikke fikk forklart, kan ikke annet enn apper lagres lokalt. Derfor må man ha med mobilen om man ønsker å høre musikk på joggeturen.

UTSKFIFTBAR: R Watch følger vanlige klokkestandarder, derfor kan du selv velge lenke. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO
UTSKFIFTBAR: R Watch følger vanlige klokkestandarder, derfor kan du selv velge lenke. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO Vis mer

Det må du egentlig uansett, i hvert fall om du vil ha med deg løypa, for R Watch har heller ingen innebygget GPS.

Smartklokka må kobles mot smartmobilen (en hvilken som helst Android-mobil med versjon 4.3 eller nyere), for å få slik funksjonalitet. Dette er dog standarden for smartklokker i dag.

Også Apple har gått for denne løsningen, men med Apple Watch (februar-lansering, i hvert fall i USA), kan man lagre musikkfiler lokalt, og spille av musikken trådløst med Bluetooth 4.0. (Kilde: Charlie Rose).

Spørsmål som dette får vi nok svar på innen året er omme, det ryktes nemlig at Google skal avholde en Android-pressekonferanse denne måneden.

De har nemlig et nytt mobil-OS på vei også, med arbeidsnavnet Android L.

Les også: Android L er bedre på alt.

SMARTE GOOGLE NOW: Google Now er en sentral del av Android Wear-opplvelsen, og R Watch er intet unntak. Google Now hentes frem ved å sveipe mot venstre. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO
SMARTE GOOGLE NOW: Google Now er en sentral del av Android Wear-opplvelsen, og R Watch er intet unntak. Google Now hentes frem ved å sveipe mot venstre. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

APPENE: Det kommer nye tilskudd til Adroid Wear ofte. App-utvalget kommer forhåpentligvis til å eksplodere fremover i takt med antallet nye smartklokker. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO
APPENE: Det kommer nye tilskudd til Adroid Wear ofte. App-utvalget kommer forhåpentligvis til å eksplodere fremover i takt med antallet nye smartklokker. Foto: TROND BIE / DINSIDE.NO Vis mer