Vi har prøvekjørt Volvos viktigste modell

Den har ekstrem sikkerhet.

TIL NORGE:V40 kommer til Norge i slutten av august. Bilen vil koste fra rundt 250 000 kroner med 115 hk diesel.  Foto: Geir Svardal
TIL NORGE:V40 kommer til Norge i slutten av august. Bilen vil koste fra rundt 250 000 kroner med 115 hk diesel. Foto: Geir Svardal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Volvo faser ut V50 og C30 - og inn kommer V40. Navnet er gammelt, men modellen er kliss ny, og kommer til å bli den viktigste i svenskenes stall i overskuelig framtid.

Årsaken er selvsagt at den stiller i den populære kompaktklassen, eller "Golf-klassen", som den gjerne benevnes. Der skal den ikke bare kapre kunder fra hvilket bilmerke som helst, men særlig konkurrere med premium-modellene Audi A3, BMW 1-serie og nye Mercedes-Benz A-klasse.

Har så V40 noe å fare med når den skal spise kirsebær med de tyske premiumbilene? Det endelige svaret finner vi nok ikke før modellene kan sammenlignes direkte. Men etter noen timer på norditalienske veier, er vi temmelig sikre på at svaret er "ja". Særlig hvis du er opptatt av design og sikkerhet.

Sporty design Vi synes i hvert fall at V40 er en pen bil. Sporty; særlig sett forfra, og på skrått forfra. Der er den bredskuldret, med en stigende midtlinje som ender opp i en "krok" hentet fra legendariske P1800 (Helgenen-bilen). Profilen bidrar til det sportslige inntrykket, og til at den virker å være litt "på hugget".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer