Vi har testet 14 par fjellsko

Det er veldig vanskelig å skille de beste av disse modellene fra hverandre.

TERNINGKAST SEKS: Lowa Tibet Pro GTX er blant de aller beste fjellskoene i testen. John Arne Tungen
TERNINGKAST SEKS: Lowa Tibet Pro GTX er blant de aller beste fjellskoene i testen. John Arne Tungen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

Til denne testen har vi valgt ut solide lærsko som skal gi god støtte og takle relativ tung oppakning. I tillegg har vi satt som krav at skoene skal ha membran for vanntetthet.

Testen er en av våre mange omfattende tester av turtøy og -utstyr, sammen med blant annet test av 13 helårsdresser, test av robuste helårstelt, glimrende sekker til helgeturen og ikke minst disse ultralette dunjakkene.

Selvsagt er det noe forskjell på slitestyrke ut fra bl.a. tykkelse på skinnet, men i all hovedsak er det passform, stivhet i skaftet og fleksibilitet og torsjonsstivhet i bindsålen som gir skoene noe ulike bruksområder.

Selv om vi kommenterer passform under vurdering av hver enkelt sko, må dette prøves av hver enkelt. Og selv om vi her har testet sko som skal tåle relativ tung oppakning, må de samtidig fungere greit også uten sekk. Enkelte er veldig stive uten sekk, mens andre blir for myke med sekk.

Skikkelig solide fjellsko veier unektelig noe mer enn et par joggesko, men i krevende terreng eller med sekk på ryggen gir fjellsko en helt annen støtte og avlastning til foten og sikrer et godt grep mot underlaget. Selv om skoene i denne testen er beregnet på tøff bruk, passer flere av dem like godt som "hytte- til hyttesko" på fjellet eller tursko i marka. Testteamet har også brukt skoene som dagligsko og har gode erfaringer med dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer