TEST: Vi har testet åtte blendere. Foto: Øivind Lie
TEST: Vi har testet åtte blendere. Foto: Øivind LieVis mer

Vi har testet åtte blendere

Vinneren får terningkast seks.

En blender kan brukes til nesten alt. I bruksanvisningen til den ene av modellene står det riktignok at den ikke skal brukes til å blande maling, men hvis vi holder oss til matlaging, er blenderen en skikkelig multimaskin enten du skal lage god mat eller godt drikke.

Som for eksempel verdens beste iskaffe.

Panelet Akkurat som når vi testet vaffeljern har vi også denne gangen fått med oss dyktige folk i testpanelet. Morten Leiren er kokk hos Fjeldberg fisk & vilt, og Johan Berstrøm er bartender på TGI og underviser på European Bartender School.

Han er i tillegg europamester og har en 4. plass i VM.

Prestasjoner Vi har vurdert hva blenderen får til, helst uten at vi gir den hjelp med å dytte råvarene ned i kannen.

Her er det store forskjeller på prestasjonene. I tillegg kan en blender være strålende på rå grønnsaker og elendig på milkshake.

Det betyr at det lønner seg å ikke bare se på poengsummen, den er bare et snitt av prestasjonene på de forskjellige egenskapene.

Gulrot og Oreokjeks Vi startet med å kjøre rå gulrøtter, gjorde en bedømmelse, og deretter tilsatte vi vann og gjorde en ny bedømmelse. Vi silte også av gulrotmosen og veide det som lå igjen for å bedømme finheten på massen.

Vi laget puré med erter og créme fraiche. Her så vi på om dette ble kjørt til en jevn, grønn puré, uten rester av skall eller hele erter.

Deretter kjørte vi kokte poteter og hakket is. Til slutt laget vi en milkshake av vaniljeis, Oreokjeks og melk. Det siste var den desidert vanskeligste øvelsen.

Brukervennlighet Vi har vurdert brukervennlighet der vi har lagt vekt på betjening, lydnivå og hvor enkelt renholdet er.

Vi har også sett på byggekvaliteten, der vi har vurdert materialvalg i de forskjellige delene.

Vi har også vurdert eventuelle garantier.

Utvalget Utvalget består av produkter du finner i de store kjedene.

Vi har lagt vekt på selve prestasjonene, brukervennlighet og kvalitet. Pris er ikke vurdert.

Poeng Alle blenderne er vurdert på en skala fra en til seks, der seks er best. Vi har brukt hele skalaen.

Det betyr at den blenderen som har fått seks eller ett poeng, er den beste og dårligste bare med utgangspunkt i dette utvalget.

Les også:

Test av brødristere

Test av vannkokere

Slik får du plass til alle gjestene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Philips HR 2181 En suverent bra blender der produsenten har tenkt nytt. Karakter: 6/6 Produsent: Philips Pris: 1995 Kitchen Aid 5KSB555 En solid blender med bra prestasjoner på de forskjellige oppgavene. Karakter: 5/6 Produsent: Kitchen Aid Pris: 2880 Kenwood kMix En bra blender som gjorde det jevn over godt på de forskjellige oppgavene. Karakter: 4/6 Produsent: Kenwood Pris: 1067 Electrolux ESB4xx En bra mikser med brukbare prestasjoner og juicepresse og minimikser som ekstrautstyr. Karakter: 4/6 Produsent: Electrolux Pris: 999 Wilfa BL-1200 En grei blender som med varierende prestasjoner på de forskjellige oppgavene. Karakter: 3/6 Produsent: Wilfa Pris: 695 Bosch MMB2 En blender som presterer middels bra eller dårlig på de ulike oppgavene. Karakter: 2/6 Produsent: Bosch Pris: 798 Braun MX 2050 En enkel blender med ujevne resultater på de forskjellige kriteriene. Karakter: 2/6 Produsent: Braun Pris: 699 OBH Nordica piano Black En enkel blender med ujevne prestasjoner på de forskjellige oppgavene. Karakter: 1/6 Produsent: OBH Nordica Pris: 799

RÅ GULRØTTER: Her sjekket vi hvor finmalt massen ble. Foto: Øivind Lie
RÅ GULRØTTER: Her sjekket vi hvor finmalt massen ble. Foto: Øivind Lie Vis mer