UTSIKT TIL ALPENE: Vinranker med nebbiolodruer til den kjente Barolovinen. Nebbiolodruene tåler det kjølige og ofte regnfulle klimaet i Piemonte – ved foten av fjellet, i Italia. Foto: Morten Rasmussen / NTB Scanpix
<div><br></div>
UTSIKT TIL ALPENE: Vinranker med nebbiolodruer til den kjente Barolovinen. Nebbiolodruene tåler det kjølige og ofte regnfulle klimaet i Piemonte – ved foten av fjellet, i Italia. Foto: Morten Rasmussen / NTB Scanpix

Vis mer

VINTEST BAROLO

Vi har testet Barolo for viderekomne

Barolo er en ypperlig matvin hvis man kombinerer den med rett mat, for eksempel lam og entrecôte.


Har du allerede abonnement?   Logg inn

Barolo er utvilsomt blant verdens mest kjente vinområder. Vinene herfra har en distinkt stil som ingen utenfor Piemonte er i nærheten av å kunne matche.

Med nebbiolo-druens særegne egenskaper kombinert med marginalt klima, jordsmonn, topografi og tradisjon er Barolo et unikt vinområde.

Barolo er ikke vinen å starte med for en novise. Med høy syre, slank fylde og markant tanninstruktur er dette definitivt viner for viderekomne.

Skiller seg fra alt annet

Er du derimot lei av saftpregede viner uten karakter og struktur og ute etter noe mer utfordrende, er Barolo et naturlig valg.

Vinene er utelukkende laget på nebbiolo-druen som i seg selv er ganske karakteristisk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn