Vi har testet de 20 mest solgte konjakkene

Se hvilken som er best i test.

BESTSELGERE: Vi har testet konjakken nordmenn kjøper oftest. Foto: Øivind Lie
BESTSELGERE: Vi har testet konjakken nordmenn kjøper oftest. Foto: Øivind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er høytid for god mat og godt drikke. Og derfor er vi på Klikk.no ivrige etter å teste hva som er best.

Vi har nylig funnet den beste vinen til ribbe og pinnekjøtt. Men, vi gir oss på ingen måte med det. Vi har sågar funnet den beste eplejuicen og appelsinjuicen.

I dag er det konjakk som står for tur. Skal vi dømme etter responsen på tidligere konjakktester, er dette noe mange er svært opptatt av. I fjor testet vi bare de dyre konjakkene, i år har vi testet de 20 mest solgte.

Hva er konjakk? Konjakk er druebrennevin som kommer fra området med samme navn (Cognac) i Frankrike. Brennevinet er regulert av et komplisert regelverk. Alder, fatlagring, druer og hvilke områder i Cognac som er med i en blanding, er med på å bestemme hva slags konjakk det blir. (Les her om hvorfor konjakk er konjakk).

Utvalg Vi har tatt utgangspunkt i de 20 mest solgte konjakkene. V.S., V.S.O.P. og X.O. er testet hver for seg, men vises samlet i oversikten under. Der er de rangert etter poeng.

Testet blindt Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.