TØFF DUELL: Kampen mellom Audi, BMW og Mercedes ble en jevn affære, men det er også klare forskjeller mellom bilene, mener ekspertene. Foto: Jamieson Pothecary
TØFF DUELL: Kampen mellom Audi, BMW og Mercedes ble en jevn affære, men det er også klare forskjeller mellom bilene, mener ekspertene. Foto: Jamieson PothecaryVis mer

Vi har testet nye Audi A4 Avant mot rivalene. Forskjellene avgjør hvilken du bør velge

Audi er endelig på plass med ny A4. Er den god nok til å slå BMW 3-serie og Mercedes-Benz C-klasse?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

STORTEST: Audi, BMW og Mercedes har alltid stått for målestokken i klassen. Det ypperste. De har garantert plukket hverandres biler ned i molekyler, målt og testet alt fra tykkelse i skinnet til følelse i brytere og lyden når du lukker dørene. Alle kan bestilles proppfulle med sikkerhetsutstyr. Alle tre testbilene har firehjulstrekk og er omtrent like i alt som er målbart:

De er omtrent like store, og har omtrent samme plass både i baksetet og bagasjerommet. Utstyr og motoralternativ følger hverandre skulder til skulder. Men forskjellen finnes. De ligger i genene og de er avgjørende for hvilken du velger.

AUDI A4 2.0 TDI QUATTRO

• Kjedelig, men potentAudien er så ny at utvalget av biler er begrenset. De siste årene har vært dominert av diesel, men Audi tror mesteparten av salget vil komme på bensin og ladbar hybrid. Likevel hadde de bare 2.0 TDI med 190 hester, S-tronic girkasse og quattro firehjulsdrift tilgjengelig. BMW har også 190-hesters versjon i sortimentet, men vår testbil har norgesversjonen med 163 hester. Mercedes finnes som C 220 d med 170 hk og 400 Nm, men de hadde bare bensinversjon inne i kombinajson med 4Matic, så testen er så jevn som den kunne vært. Vi har forskjellene i bakhodet, siden vi har kjørt motoralternativene tidligere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn