Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Vi har testet stavmiksere

Sjekk hvilken kokkene ville valgt.

TEST AV STAVMIKSERE: Vi lot noen kokker få teste stavmikserne. De fikk kjørt seg. Foto: Øyvind Lie
TEST AV STAVMIKSERE: Vi lot noen kokker få teste stavmikserne. De fikk kjørt seg. Foto: Øyvind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har testet syv stavmiksere i prisklasse fra fem hundre til tusen kroner.

En god stavmikser er obligatorisk for ivrige matfolk. Om du vil lage en knallgod aioli eller et måltid til 12 kroner for 2 personer er den uunværlig.

Vi sier det med en gang: Disse er testet av kokker på kokkers vis. Det betyr at de er kjørt hardt! Vi har kun testet mikserskaftet og ikke tilleggsutstyret som hakkeboller, visper etc.

Testen Testen er utført av Alexander Yan og Peter Hägg, henholdsvis kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen i Oslo.

Vi har lagt vekt på brukervennlighet og kapasitet i denne testen. I forhold til brukervennlighet har vi vurdert grep, betjening av knapper og hvor lett den er å rengjøre.

Ut over at mikserne er i prisskiktet fra 500 til 1000 kroner, har vi ikke tatt hensyn til pris. Vi har brukt hele karakterskalaen der én er dårligst og seks er best.

Kapasitet For å vurdere kapasiteten har mikserne blitt testet på hakking, blanding av urter og olje, mosing av kokte grønnsaker, pisking av fløte og kjøring av fetaost.

Turtall, motorstyrke og utforming av miksehodet der kniven sitter. Det er avgjørende for hva stavmikseren klarer.

Den skal både orke å jobbe med mye motstand, som når du kjører fetaost, og klare høye turtall med liten motstand, som når du visper krem.

Sitter kniven for dypt får den dårlig kontakt med det som skal mikses, og er miksehodet for dypt så pakker potetene seg bak og rundt kniven. Er kniven sløv har det også betydning for hva mikseren klarer.

Grep og brytere Grepet skal være utformet slik at den henger uanstrengt i hånden. Knappene må være plassert slik at fingrene treffer naturlig, og de må være lette å trykke inn.

GA OPP: Mikseren fra Braun ga opp midt i testen Foto: Øivind Lie
GA OPP: Mikseren fra Braun ga opp midt i testen Foto: Øivind Lie Vis mer

Alle brytere bør være innkapslet slik at det ikke trenger inn fukt og at det er lett å rengjøre stavmikseren.

Vinneren Vinneren av testen er Philips HR 1372. Begge testerne ble overrasket over resultatet. Stavmikseren ga ved første øyekast ikke noe godt inntrykk og så ikke ut som noen vinner. Men, det viste seg fort at man ikke skal skue hunden på hårene. Den gjorde bra eller best på alle kriteriene. Motoren er kraftig, har godt grep, god betjening og er enkel å vaske.

Mest for pengene får du om du kjøper Wilfa. Den får terningkast fire i vår test og koster bare 439,- omtrent halvparten av de dyreste.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 2800!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Her er kokeboka du skal gi bort

Dette er den beste konfekten

Snickerskake: Bedre enn snickers...


Her ser du sammenligning av data, Nedenfor finner de øvrige resultatene.


Slik lager du perfekt ribbe

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Philips HR1372 Den ser ikke ut som en proff mikser ved først øyekast, men kokkene ble både overrasket og imponert. Karakter: 6/6 Produsent: Philips Pris: 990 Bamix Mono Bamix oppfant stavmikseren i 1954, og de holder fortsatt koken. Karakter: 5/6 Produsent: Bamix Pris: 999 Kenwood HB 714 Dette er en enkel mikser, i ordets beste forstand. Karakter: 5/6 Produsent: Kenwood Pris: 950 Wilfa SM1FP Kanskje testens raskeste, en skikkelig jetmotor. Karakter: 4/6 Produsent: Wilfa Pris: 439 Bosch MSM 7700 Denne mikseren ser bra ut, men sliter først og fremst på brukervennligheten. Karakter: 3/6 Produsent: Bosch Pris: 900 Obh Nordica power stick 800 Denne mikseren scorer dårlig på brukervennlighet. Karakter: 2/6 Produsent: Obh Nordica Pris: 799 Braun MR530 Denne stavmikseren ga opp midt i testen. Karakter: 1/6 Produsent: Braun Pris: 799

TESTTEAM: Alexander Yan og Peter Hägg, kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen, Oslo. Foto: Øivind Lie
TESTTEAM: Alexander Yan og Peter Hägg, kokk og kjøkkensjef hos Radisson Blu Hotel i Nydalen, Oslo. Foto: Øivind Lie Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!