Krise i australsk by

- Vi holdes som gisler - av 200 000 flaggermus!

Kan være smittebærere av farlige sykdommer.

HAR INNTATT BY: I Charters Town i Queensland i Australia kvier innbyggerne seg for å gå ut fra husene sine på grunn av alle flaggermusene som har søkt tilhold der. Foto: NTB Scanpix
HAR INNTATT BY: I Charters Town i Queensland i Australia kvier innbyggerne seg for å gå ut fra husene sine på grunn av alle flaggermusene som har søkt tilhold der. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over 200 000 flaggermus har inntatt en by i delstaten Queensland i Australia, til innbyggernes store frustrasjon. Det er et mareritt, sier borgermesteren.

I løpet av den siste uka har Charters Towers, som ligger i den nordøstre delstaten Queensland, fått flere uønskede gjester enn vanlig. Over 200 000 flaggermus av typen pteropus, også kalt flygehunder, har flokket til byen. Flygehunder er den største flaggermusarten i verden.

- Det er fullstendig katastrofe. Det vi har her, er et mareritt, sier ordfører Elizabeth Schmidt til nyhetsbyrået DPA mandag.

Hun sier flygehunder har skapt problemer for byen tidligere, men det er første gang de må håndtere så mange dyr.

Demonstrerte mot bystyret

Frustrerte innbyggere demonstrerte i helga mot bystyret og krevde handling. Snow Hearne, som har bodd i byen i sju år, mener at situasjonen har nådd et punkt «der ingen kan gå utenfor husene sine».

- Vi kan ikke engang gå ut i hagene våre. Vi holdes som gisler, sier Hearne.

Flygehunder er også bærere av flere sykdommer, hvorav enkelte kan være dødelige for mennesker. Schmidt sier det ikke er meldt om alvorlige helseplager på grunn av dyrene så langt.

Kan ikke skytes

En talskvinne for Australias miljødepartement sier Charters Towers ikke er den eneste byen i Queensland flygerhunder har flokket til de siste ukene. Blomstring og dyrenes brunsttid er to sammenfallende årsaker som kan ha ført til invasjonen.

- Nedskyting av flygehunder er ikke et alternativ. I tillegg til den risikoen våpen i byen vil utgjøre, er det sannsynlig at dyrene erstattes med andre flygehunder fra andre steder, sier talskvinnen.

NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer