STORE FORSKJELLER: Opel Astra tar en 15. plass på salgsstatistikken, og må med det se seg grundig slått av Volkswagen Golf. Sistnevnte troner suverent på toppen av listene. Foto: HÅKON EIKESDAL
STORE FORSKJELLER: Opel Astra tar en 15. plass på salgsstatistikken, og må med det se seg grundig slått av Volkswagen Golf. Sistnevnte troner suverent på toppen av listene. Foto: HÅKON EIKESDALVis mer

Vi kjøper stort sett den samme bilen som naboen

Men det finnes også overraskelser på bestselgerlista.

(Dagbladet): Salgsstatistikken hittil i år fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at norske bilkjøpere velger det trygge, og at de tenker nokså likt.

Volkswagen Golf, Mitsubishi ASX, Volkswagen Passat, Toyota Avensis, Volvo V70, Nissan Qashqai, Ford Focus, Toyota Auris, Ford Mondeo og Volkswagen Polo er gjengangere på bestselgerlistene.

Kanskje ikke uventet domineres lista av «de store»: Volkswagen, Toyota og Ford. Totalt innehar disse merkene sju av de ti øverste plassene.

SUV nesten på topp Det som kanskje overrasker er at Mitsubishi, som i første kvartal i år hadde sin elektriske i-MiEV inne på lista som Norges mest solgte småbil, kaprer andreplassen med sin SUV-modell ASX.

Kombinasjonen av god bakkeklaring, fine motoralternativer, rimelig pris og god kvalitet, har tydelig fått norske bilkjøpere til å falle pladask.

Skoda og Peugeot er to store merker som glimrer med sitt fravær på topplista. Skoda Octavia havner riktignok på 11. plass, bare få biler bak Volkswagen Polo.

Peugeot har sin beste modell 3008 på 16. plass, med den relativt ferske familiestasjonsvogna 508 på plassen bak.

Volkswagens konsernfetter, Audi, holder 14. plass med sin A4. Opel holder plassen bak med sin Astra.

Ensom majestet På topp troner Volkswagen Golf med nesten 1 400 flere solgte biler enn Mitsubishi ASX, som innehar andreplassen med 2 819 solgte enheter.

STORSELGER: Mitsubishi ASX er Norges nest mest solgte bil hittil i år, og den klart mest populære SUV-en. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
STORSELGER: Mitsubishi ASX er Norges nest mest solgte bil hittil i år, og den klart mest populære SUV-en. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Volkswagen Passat følger hakk i hel med 2 688.

Åpner for ny teknologi Tre av fire biler som selges har dieselmotor under panseret, men tallene viser at vi også åpner for å prøve ny teknologi.

Hittil i år er det registrert 890 helelektriske biler. Når det gjelder hybridbiler er salget vesentlig høyere. Totalt 2 415 hybrider er solgt i utgangen av juli.

Naturlig nok er firehjulsdrift populært i Norge, men salget går likevel litt ned.

Ved utgangen av juli i fjor var andelen biler med firehjulsdrift 27 prosent - i år var den på 24,5 prosent. Altså har hver fjerde bil drift på alle fire.