HEMMELIGHETSFULL: Tesla-sjef Elon Musk vil ikke røpe hva han skal lansere 30. april. Her er han fotografert på Tesla-fabrikken i Fremont. Foto: AP Photo/Paul Sakuma
HEMMELIGHETSFULL: Tesla-sjef Elon Musk vil ikke røpe hva han skal lansere 30. april. Her er han fotografert på Tesla-fabrikken i Fremont. Foto: AP Photo/Paul SakumaVis mer

- Vi lanserer noe nytt, men det er ikke en bil

Tesla-sjefen med kryptisk beskjed.

(Dagbladet): Tesla-sjefen Elon Musk står bak en av gårsdagens mest ertete meldinger på Twitter.

Ny produktlinje En ny produktlinje er på trappene, men nøyaktig hva det er som skal lanserers vil han ikke ut med.

Det eneste han røper er at det ikke er en bil det er snakk om denne gangen.

Lanseringen vil finne sted torsdag 30. april i Teslas designstudio i California.Ifølge Teknisk ukeblad er det mest sannsynlig snakk om Teslas «Home battery». Som navnet tilsier er det en batteripakke folk kan ha hjemme.

Førerløse biler I midten av mars holdt Musk en pressekonferanse, der han forklarte hvordan han skal fjerne rekkeviddeangsten til både kommende og allerede eksisterende kunder av Tesla Model S.

Løsningen ligger i en ny programvareoppdatering, versjon 6.2. Denne oppdateringen sørger for at bilen kommuniserer med hver enkelt hurtiglader, og dersom du er i ferd med å gå tom for strøm, så sender bilen deg ved hjelp av navigasjonssystemet til nærmeste hurtiglader.

Musk avslørte også at Tesla er i ferd med å rulle ut flere aktive hjelpe- og sikkerhetssystemer.

- Vi er for tiden midt i en testfase for førerløse biler. En Model S kan nå kjøre helt fra Seattle til San Francisco, uten at føreren trenger å røre rattet.