- Vi løper for fort til legen og bruker for mye antibiotika

Vi må heller tåle å hoste litt.

TO DAGER RASKERE:   Nye tall viser at i snitt bruker man 2- 3 uker på å bli kvitt hoste etter en forkjølelse. Skyldes infeksjonen bakterie, vil den bare gå over to dager raskere ved bruk av antibiotika.
TO DAGER RASKERE: Nye tall viser at i snitt bruker man 2- 3 uker på å bli kvitt hoste etter en forkjølelse. Skyldes infeksjonen bakterie, vil den bare gå over to dager raskere ved bruk av antibiotika. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi må redusere bruken av antibiotika både innen human medisin og innen landbruk, sier John-Arne Røttingen, smitteverndirektør i Folkehelseinstituttet.

November er måneden hvor søkelyset settes på antibiotikabruk og problemet med resistente bakterier i verden. Verdens helseorganisasjon har en konferanse om ansvarlig bruk av antibiotika i human medisin 12. til 14. november og den Europeiske antibiotikadagen er satt til 18. november.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer