USYNLIG: - Sex i moden alder er nærmest usynlig i det kulturelle bildet og i helsevesenet, mener Sidsel Schaller. Cecile Kjensli erfarer at seniorer har et greiere forhold til sex enn mange tror, selv om enkelte er kritiske til at kroppen har endret seg.
USYNLIG: - Sex i moden alder er nærmest usynlig i det kulturelle bildet og i helsevesenet, mener Sidsel Schaller. Cecile Kjensli erfarer at seniorer har et greiere forhold til sex enn mange tror, selv om enkelte er kritiske til at kroppen har endret seg.Vis mer

Samtalen

- Vi må avlive myten om at seniorsex er en fortelling om forfall

Dagens seniorer er opptatt av å vedlikeholde seksuallivet. Cecilie Kjensli og Sidsel Schaller oppfordrer oss til å snakke og kose mer med hverandre framfor å strebe etter prestasjonspreget «pornosex».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«»I en undersøkelse hvor det ble brukt en bredere definisjon av seksualitet enn vaginalt samleie og penetrering, ble et representativt utvalg nordmenn mellom 60 og 75 år spurt om de hadde hatt noen form for seksuell aktivitet siste år.

91 prosent av mennene og 74 prosent av kvinnene svarte ja på spørsmålet.Kilde: Bente Træen, professor i helsepsykologi ved UIO og forsker på seksualvaner.

Sidsel: Jeg synes de negative holdningene til eldres seksualitet som yngre uttrykker, er forstemmende. Jeg tror mye skyldes påvirkning fra amerikanske TV-serier hvor det er vanlig å uttrykke aversjon mot seniorsex. Det er ingen uvanlig oppfatning i vesten at seksualitet tilhører de unge og skjønne – ikke folk flest. Slike fordommer forsterker usynliggjøringen av seniorenes seksualitet og er et uttrykk for aldersrelatert diskriminering.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn