Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Samtalen

- Vi må avlive myten om at seniorsex er en fortelling om forfall

Dagens seniorer er opptatt av å vedlikeholde seksuallivet. Cecilie Kjensli og Sidsel Schaller oppfordrer oss til å snakke og kose mer med hverandre framfor å strebe etter prestasjonspreget «pornosex».

USYNLIG: - Sex i moden alder er nærmest usynlig i det kulturelle bildet og i helsevesenet, mener Sidsel Schaller. Cecile Kjensli erfarer at seniorer har et greiere forhold til sex enn mange tror, selv om enkelte er kritiske til at kroppen har endret seg.
USYNLIG: - Sex i moden alder er nærmest usynlig i det kulturelle bildet og i helsevesenet, mener Sidsel Schaller. Cecile Kjensli erfarer at seniorer har et greiere forhold til sex enn mange tror, selv om enkelte er kritiske til at kroppen har endret seg. Vis mer

«»I en undersøkelse hvor det ble brukt en bredere definisjon av seksualitet enn vaginalt samleie og penetrering, ble et representativt utvalg nordmenn mellom 60 og 75 år spurt om de hadde hatt noen form for seksuell aktivitet siste år.

91 prosent av mennene og 74 prosent av kvinnene svarte ja på spørsmålet.Kilde: Bente Træen, professor i helsepsykologi ved UIO og forsker på seksualvaner.

Sidsel: Jeg synes de negative holdningene til eldres seksualitet som yngre uttrykker, er forstemmende. Jeg tror mye skyldes påvirkning fra amerikanske TV-serier hvor det er vanlig å uttrykke aversjon mot seniorsex. Det er ingen uvanlig oppfatning i vesten at seksualitet tilhører de unge og skjønne – ikke folk flest. Slike fordommer forsterker usynliggjøringen av seniorenes seksualitet og er et uttrykk for aldersrelatert diskriminering.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?