Charterselskap vil ha grønnere Sydenferie

- Vi må tørre å snakke om bærekraftige syden-turer

Nå vil charter-selskapene utfordre reisevanene dine for 2017

GRØNN FERIE TIL BLÅTT VANN: Charterturene kan bli mer miljøvennlig hvis du velger riktig reisemål og tenker før du forbruker.                              Foto: TUI
GRØNN FERIE TIL BLÅTT VANN: Charterturene kan bli mer miljøvennlig hvis du velger riktig reisemål og tenker før du forbruker.                              Foto: TUI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Norske medier, reisebyråer og onlineportaler tar ikke bærekraftighet på alvor, mener reiseselskapet TUI. Verken media eller reisearrangører gjør nok for å informere norske forbrukere om bærekraftig reiseliv ifølge turoperatøren.

Klimatrøbbel

- Vi står utvilsomt overfor en klimakrise, likevel er bærekraftighet innen reiseliv noe vi ikke tør å snakke om. Jeg tror kompleksiteten i emnet og frykt for negative tilbakemeldinger styrer fokuset i vår bransje. Men det er ingen grunn til å la det ligge. Det er på tide at vi tar dette på alvor og vi skal gjøre vårt for at norske forbrukere skal lære mer om forholdet mellom bærekraftighet og reise, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI.Nå ønsker de å utfordre både de reisende og konkurrentene.

Dette får du lese om

- I media handler reiser ofte om «billig», «syden», «strand» - og også «terror». Mens det er skrevet svært lite om grønne alternativer og bærekraftig sydenturer, mener Aspengren.

- Jeg har full forståelse for at bærekraftighet er et sensitivt tema, men «klima» og «strand» kan gjøres både interessant og relevant for norske reisende. De aller færreste har kunnskap om hvordan deres ferievalg påvirker klimaet, og god formidling er avgjørende for at vi skal kunne ta bedre valg, sier Aspengren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer