Gudbrandsdalen

- Vi måtte «skåppå någgå», sa de lokale, og ga gamleveien nytt liv

Tar du gamleveien i Gudbrandsdalen venter både kulturelle og velsmakende høydepunkt – og «kælltåkå luggum» stemning.

NY GIV: Kjører du E6 rett gjennom Gudbrandsdalen går du glipp av mye. Her ligger høydepunktene på rekke og rad. Foto: Ida Anett Danielsen / Magasinet Reiselyst
NY GIV: Kjører du E6 rett gjennom Gudbrandsdalen går du glipp av mye. Her ligger høydepunktene på rekke og rad. Foto: Ida Anett Danielsen / Magasinet Reiselyst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2016 ble E6 gjennom Gudbrandsdalen lagt ut i ny trasé. Tilbake sto veikroer og kulturseverdigheter langs den gamle veien nærmest uten besøkende. Så da var det bare en ting å gjøre for gudbrandsdølene:

- Vi måtte «skåppå någgå».

Samarbeid

Og skapt noe har de gjort. Om du kjører nye E6 «den strakest vei’n» gjennom Gud- brandsdalen går du glipp av mye. Med prosjektet «Gudbrandsdalsvegen» har 18 aktører så langt gått sammen for å synliggjøre tettstedene langs den gamle veien mellom Kvam i nord og Fåvang i sør – en anbefalt liten omvei.

- Det var ganske dramatisk for mange av aktørene langs veien da nye E6 kom. Veikroer som tidligere hadde et titall busslaster innom hver dag, sto plutselig tomme, forklarer Vigdis Holmestad (55), prosjektleder for «Gudbrandsdals- veien».

- Men med godt samarbeid og framsnakking av hverandre er det allerede begynt å skje ting igjen, sier hun.

Lokal favoritt

Vi svinger inn til Vertshuset Sinclair. Tidligere var kroa i Kvam fast stoppested for bussjåfører som hadde sine obligatoriske hvileminutter på etappen mellom Oslo og Trondheim. Så sa det stopp, og eierne ble nødt til å legge ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer