Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Vi mener ikke å håne potetsalaten...

...men her tilbehøret som virkelig gjør grillmaten til en fest.

TILBEHØR TIL GRILLMAT: Det kan ofte være vrient å lage tilbehøret til grillmaten. Her har du noen forslag. Foto: Erik Hannemann
TILBEHØR TIL GRILLMAT: Det kan ofte være vrient å lage tilbehøret til grillmaten. Her har du noen forslag. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Vi står foran en lang og forhåpentligvis god grillsesong. Om du tar en titt på grillristene rundt om i det ganske land er det slående hvor kjøttbasert grillkosten er. Det bugner av pølser, sommerkoteletter og biff - som grilles perfekt på denne måten. Flintsteker serveres over en lav sko. (trenger du marinade finner du den kuleste her).

Ikke at vi ikke liker potetsalat... Veldig ofte serveres kjøttet "på en seng" av potetsalat. Det har jeg ikke så mye imot (Her er en klassisk oppskrift og her er en superkul oppskrift på potetsalat.)

Men, jeg gjør for ordens skyld oppmerksom på at det finnes annet tilbehør også. Massevis! I denne omgangen nøyer vi oss med tre forslag. Alt kan lages ved eller på grillen.

Grønt på grillen Det første jeg vil nevne en asparges. Særlig når du får tak i norske (mai-juni). Jeg har laget en nydelig, i all beskjedenhet, liten grilltilbehørsrett her. Ideen er enkel: Grill asparges og paprika, ha over chèvre, bacon og friske urter.

Den andre varianten er en fabelaktig coleslaw som lages av kål, gjerne nykål som du får på forsommeren. Riv kålen eller skjær i strimler. For å gjøre det friskt og godt blandes sammen med grønt eple, sylteagurk, crème fraîche og sitronsaft (og litt til). Se nøyaktig oppskrift nedenfor.

Den tredje i denne omgangen er en salat. Ikke en hvilken som helst, men en skikkelig høydare. Det er to grønnsaker som sjelden møtes i denne bollen, nemlig sellerirot og mango. Et uvanlig møte som gir en uvanlig god salat.

I oppskriften står at du skal koke aspargesbønner i ett minutt. Du kan heller pakke dem i folie og legge på grillen i 1-2 minutter om du vil gjøre alt på grillen.

God grillings!

(Over 11.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Slik lager du omelett
Slik lager du perfekte muffins
Her er verdens beste sjokoladekake
10 oppskrifter med kjøttdeig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media