Ferie og fritid

Vi reiser mer - men kortere

Stadig flere velger bort ukesturene. 

FAVORITTEN: Vi reiser fortsatt mest til London, gjerne gang på gang. Foto: NTB Scanpix
FAVORITTEN: Vi reiser fortsatt mest til London, gjerne gang på gang. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det stadig økende tilbudet av lavprisfly, samt stadig bedre muligheter for online-bestillinger via mobil og pc har i stor grad bidratt til å endre folks reisevaner.

Online-reisebyrået Travellinks statistikk for 2016 (fram til 1. desember), underbygger dette.

- En tydelig trend er at Ola og Kari er blitt mer fleksible med flere kortere reiser og med større variasjon av reisemål enn tidligere, sier Erik Wikander, selskapets sjef for Norden.

– Vi blir mer reisevante og vil oppdage andre og nye steder, samtidig som vi gjerne vender tilbake til våre favorittsteder.

- Nye lavprisruter påvirker også hvor vi kan tenke oss å reise, sier han, og legger til at folk gjerne velger forskjellige flyselskap på utreise og hjemreise for å få den beste prisen. Hotell derimot, er folk mer villige til å bruke litt mer penger på.

En tydelig trend er at stadig flere velger bort de tradisjonelle ukesturene, og erstatter dem med 3-4 dagers reiser. Til gjengjeld reises det hyppigere.

Dette er en trend som slett ikke er enestående i Norge. Ifølge onlinereisebyrågruppen eDreams ODIGEOs årlige statistikk, er dette gjengs over hele Europa.