EN KLASSIKER: Pizza med ost og skinke. Dagladets vinekspert har testet seks viner som går godt til pizza. Foto: Lisbeth Michelsen
EN KLASSIKER: Pizza med ost og skinke. Dagladets vinekspert har testet seks viner som går godt til pizza. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Vi testet viner til pizza: Tre av dem får terningkast seks

Pizza i helgen? Glem øl. Her er seks gode viner som får pizzaen til å smake enda bedre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Pizza er ved siden av tacoen den definitive norske folkefavoritten. Om det er italiensk pizza med tynn sprø bunn, amerikansk pizza med luftig tykk bunn eller frossenpizza med «pappbunn», er det et enormt marked for pizza her til lands.

Øl er trolig godt representert når det gjelder drikkefølge til pizza og er med sin forfriskende bitterhet stort sett et greit valg.

Det er derimot absolutt mulig å finne vinalternativer som fungerer vel så bra.

Variasjonene på hvilke ingredienser en pizza kan inneholde er det bare fantasien som setter grenser for. Det er derfor vanskelig å ta for seg alle mulige varianter, og mer fornuftig å prøve å finne en fellesnevner. Pizzabunn, tomatsaus og ost er i hvert fall en gjenganger på de fleste pizzaer og i så måte et fint utgangspunkt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn