Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Vi tipper dette er det snodigste hotellrommet du har sett

Sov i campingvogn og hytte inne på hotellet.

ORIGINALT: I Hüttenpalast i Neukölln i Berlin sover gjestene i campingvogner og hytter. Enkeltrom: 40 euro per natt. Dobbeltrom: 60 euro per natt. En liten frokost er inkludert. For vanlige hotellrom starter prisen på 60 euro per natt.  FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)
ORIGINALT: I Hüttenpalast i Neukölln i Berlin sover gjestene i campingvogner og hytter. Enkeltrom: 40 euro per natt. Dobbeltrom: 60 euro per natt. En liten frokost er inkludert. For vanlige hotellrom starter prisen på 60 euro per natt. FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de) Vis mer

Det finnes mange fascinerende hoteller rundt om i verden.

Du har eksempelvis det norske fjellhotellet Turtagrø Hotell som tiltrekker seg fjellgeiter fra alle kontinenter.

Kontrasten til dette må være det mer urbane Hotel Michelberger i Berlin som er inngangsportalen til hippe Kreutzberg.

Hotell Hüttenpalast Likevel; få hotellkonsepter kan konkurrere mot originaliteten til Hüttenpalast i Neukölln i Berlin, hvor gjestene sover i campingvogner og hytter, inne i hotellbygningen.

Der ingen skulle tru at... De to grunnleggerne av hotellet er Silke Lorenzen og Sarah Vollmer som har bodd i Neukölln i mer enn syv år. De forelsket seg raskt i området og likte å være vertskap for vennene sine.

Da stua ble for liten bestemte de seg for å finne et større sted.

- En dag fant de en gammel støvsugerfabrikk i Hobrechtstraße og forvandlet fabrikken om til et lite hotell, forklarer Lissi Muschol i Hüttenpalast i en e-post til klikk.no.

Rom- i- rommet Målet var å opprettholde den flotte arkitekturen og ikke ødelegge den ved å bygge separate rom.

UFORMELL: Å være uformell er en del av konseptet. I den 200 kvadratmeter store lekeplassen har gründerne skapt en slags hageby med retrolykke og følelse av sommer året rundt.  FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)
UFORMELL: Å være uformell er en del av konseptet. I den 200 kvadratmeter store lekeplassen har gründerne skapt en slags hageby med retrolykke og følelse av sommer året rundt. FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de) Vis mer

I tillegg ønsket de å skape et rom hvor folk faktisk kan møtes og ikke bare få en nøkkel i resepsjonen og forsvinne på rommet sitt.

Derfor begynte de å tenke ut et "rom i rommet-konsept" og bestemte seg for å sette ut campingvogner og å bygge små hytter i hallen.

Bli kjent med naboen Hver campingvogn og hytte er individuelt designet og har litt plass foran, slik at gjestene kan slappe av og slå av en prat med naboen.

De som foretrekker mer privatliv kan bo i seks store nye rom som ligger i en annen del av fabrikken.

Uformelt konsept - Å være uformell er en del av konseptet, forklarer Lissi Muschol i Hüttenpalast.

I denne 200 kvadratmeter store lekeplassen har de skapt en slags hageby med litt retrolykke og følelse av sommer året rundt.

I førsteetasje-området finner du bakgården. Her tilbys frokost, kaffe og en lunsj. Menyen endres ukentlig, og preges av regionale og sesongbetonte varer.

Turistvennlig Det er for øvrig ikke vanskelig å finne fram hvis du ikke er allergisk mot T-banen: Hüttenpalast ligger nemlig i Reuterkiez i den nordlige delen av Neukölln, nær Maybachufer og Gräfekiez.

SOVEROM: Det finnes mange fascinerende hoteller rundt om i verden, men få slår originaliteten i Hüttenpalast i Neukölln i Berlin.  FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)
SOVEROM: Det finnes mange fascinerende hoteller rundt om i verden, men få slår originaliteten i Hüttenpalast i Neukölln i Berlin. FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de) Vis mer

Nærmeste t-banestopp (3-5 minutters gange) er Hermannplatz, som nås med linje 7 (øst-vest forbindelsen) og 8 (nord-sør forbindelsen).

For å komme til Alexanderplatz med t-bane tar det 10 minutter.


Les også:
Her er Norges beste boligbygg i 2011
Se de kuleste interiørbildene
Se hva arkitekten gjorde med 58 kvadratmeter på Tøyen
Her kan du kan leie hytte i sommer 2011

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SOSIALT: Hver hytte er individuelt designet og har litt plass foran, slik at gjestene kan ta en prat med sine nærmeste naboer. FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)
SOSIALT: Hver hytte er individuelt designet og har litt plass foran, slik at gjestene kan ta en prat med sine nærmeste naboer. FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de) Vis mer
BAKGÅRD: I førsteetasje finner du bakgården. Her tilbys frokost, kaffe og en lunsjmeny som endres ukentlig. Menyen preges avregionale og sesongbetonte varer.  FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de)
BAKGÅRD: I førsteetasje finner du bakgården. Her tilbys frokost, kaffe og en lunsjmeny som endres ukentlig. Menyen preges avregionale og sesongbetonte varer. FOTO: Jan Brockhaus (www.janbrockhaus.de) Vis mer