Viestad: - Økologisk den nye normalen

Dagbladets matskribent kåret til «Årets inspirator»,

MATGLEDE: Gjennom 15 år har Andreas Viestad inspirert og provosert. Han er glad for at stadig flere velger økologisk fordi det smaker bedre. Foto: DAGBLADET
MATGLEDE: Gjennom 15 år har Andreas Viestad inspirert og provosert. Han er glad for at stadig flere velger økologisk fordi det smaker bedre. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Veldig stas, sier Andreas Viestad, som i går kveld ble kåret til «Årets inspirator» under utdelingen av Matprisen 2015 på Kunstnernes hus i Oslo.

Dagbladets matskribent er høyt og lavt om dagen.

I går gikk han ut mot Toros bearnéssaus som trekkes tilbake fordi den kan inneholde egg, normalt en hovedingrediens i bearnéssaus (skulle du stusse over stavemåten se her).

- Det er juks å kalle posesausen bearnés når den ikke har egg, sa han i går.

Inspirerer og provoserer Tidligere i høst utga han «Den store kjøttboka», omtrent samtidig med at Verdens helseorganisasjon (WHO) satte kjøtt på listen over kreftframkallende stoffer.

Viestad understreker at WHO går ut mot bearbeidet kjøtt og mener vi med god samvittighet kan spise kjøtt, så lenge vi spiser hele dyret.

Det handler om hvilket kjøtt og hvor mye kjøtt.

Les også: Det fineste på kua henger bak.

- Det er ekstra moro å få prisen samtidig som jeg er ute med «Den store kjøttkokeboka». Noe av det jeg har jobbet med der er å komme vekk fra den forenklede diskusjonen om vi skal spise kjøtt eller ikke, til hvordan vi skal spise bedre mat på en mer bærekraftig måte, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer