Viestad har smakt en ekte tomat for første gang

Prøv ikke å temme en villtomat.

HIMMELSK: Ville tomater smaker like mye som alle andre tomater Andreas Viestad har smakt i sitt liv, til sammen. Du finner ville tomater i Latin-Amerika. Her hjemme kan du gi tomaten et løft med melon eller et dryss sukker før du baker den i ovnen. Oppskrifter finner du nedenfor. Foto:METTE RANDEM
HIMMELSK: Ville tomater smaker like mye som alle andre tomater Andreas Viestad har smakt i sitt liv, til sammen. Du finner ville tomater i Latin-Amerika. Her hjemme kan du gi tomaten et løft med melon eller et dryss sukker før du baker den i ovnen. Oppskrifter finner du nedenfor. Foto:METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Den er ikke større enn et litt stort blåbær. Den første jeg spiser er ikke helt moden, så den smaker ikke stort.

Den andre er litt bedre, fortsatt ikke imponerende. Men så kommer det: En liten, perfekt moden tomat som eksploderer i munnen.

Den smaker som alle andre tomater jeg har spist. Det vil si: Det smaker like mye som alle andre tomater jeg har smakt i mitt liv, til sammen.

Det er selveste ur-tomaten.

Tomatfrelst Jeg tror jeg er mer opptatt av tomater enn de fleste jeg kjenner. Jeg har lagt høstferien til San Marzano i Italia fordi jeg hadde hørt at det var der de hadde de beste tomatene.

Jeg har dyrket selv, i vinduskarmen, og når det ikke var nok, i kjøkkenhage og drivhus, og når det ikke var nok, 124 forskjellige sorter tomater i et kortvarig, men velsmakende tomatprosjekt i Sør-Afrika.

Så da jeg fikk nyss om at det fantes en tomat jeg ennå ikke hadde smakt, en vill, opprinnelige type, anså jeg det som en selvfølgelighet - en forpliktelse - å dra dit for å smake.

Selv om stedet ligger i utkanten av en ørken, på et annet kontinent, 11 068 km hjemmefra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer