Viestad tryller fram fiskesuppe i fjæra

En jerngryte, noen hakkede grønnsaker, litt fisk og en flaske vin skaper underverker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Hvis du skal koke fiskesuppe på spiker, er det ingen regler.

Du kan bare kjøre på med teknikker og smaker for å kompensere for det dårlige utgangspunktet. Det er slik den tradisjonelle sørlandske fiskesuppa har blitt til.

«Fjordens fiskesuppe» er en kombinasjon av buljongterninger, oppdrettslaks fra Vestlandet, importert «scampi» fra et kongedømme langt, langt borte, smaksatt med «fiskekrydder», tomatpuré og deretter mettet med så mye fløte man får plass til uten at loven pålegger at man må kalle den «fløtesuppe».

Smaker kjøkken Er du på et fint sted, er suppa kjørt med en stavmikser, sånn at den blir luftig, og med et lite dryss av urter på toppen.

Uansett smaker den mer av hva som har skjedd på kjøkken, fabrikk og fjøs enn av fjord eller hav.

Det er kanskje ikke så rart at det har blitt slik.

I fjorden utenfor hos oss er det én regel for fisket: Enten får du makrell, eller så får du ingenting.

Og er du heldig og får noe annet, så er du ikke heldig allikevel, for da er det berggylt, eller torsk som er så slapp at den nesten faller fra hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer