Hva snakker vi om når vi snakker om mat? Hvordan det smakte, naturligvis. Men mer om de andre sidene ved måltidet.
Om vennskap, krangler og kjærlighet, vin og ideer som dukket opp over bordet. Om historien bak maten vi spiste, om kulturhistorien, det interessante og ekstreme ved tilblivelsen eller tilberedningen.
Om oppfinneren, kokken, bonden, planten eller dyret.
Mat som vil noe Lista over verdens 50 beste restauranter, som på noen få år har blitt den mest innflytelsesrike rangeringen av verdens toppkjøkken, inneholder ikke nødvendigvis de stedene som har den mest velsmakende maten, men de mest interessante, de som bruker fantastisk mat til å fortelle en historie.
Det handler om de ville urtene og den nordiske revolusjonen på Noma, om den «knuste» sitronterten på Osteria Francescana.
Mat som vil noe. Mat du husker.
Slik er det også i denne spalten her. Selv om den ikke først og fremst handler om stjernerestaurantmat, er jeg opptatt av mat som er noe mer enn seg selv, som sier noe mer enn det du ser og smaker på tallerkenen, eller hvor det er en spesiell grunn til at det smaker slik det gjør.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger