Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Thailand

Vil bli kvitt ryktet som sex-reisemål - og har sendt klagebrev til Gambia

Gambias turistminister tråkket i salaten.

DÅRLIG RYKTE: Thailand, med alle sine go-go barer og over 120 000 sexarbeidere, vil bli kvitt ryktet som en sex-destinasjon. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DÅRLIG RYKTE: Thailand, med alle sine go-go barer og over 120 000 sexarbeidere, vil bli kvitt ryktet som en sex-destinasjon. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Thailand vil gjøre slutt på ryktet om at landet er et reisemål for sexturisme. Ifølge myndighetene har landet over 120.000 sexarbeidere.

– Vi må innse det faktum at dette ryktet ikke er av ny dato, sa statsminister Prayut Chan-o-cha på en pressekonferanse tirsdag.

Han sa at alle må jobbe sammen for å bekjempe oppfatningen om at Thailand er en magnet for sexturisme.

Pekte på Thailand

Uttalelsene kan settes i sammenheng med en uttalelse fra Gambias turist- og kulturminister Hamat Bah i januar.

– Gambia er ikke et sexreisemål. Hvis du ønsker en sexdestinasjon, må du dra til Thailand, sa han til en statlig fjernsynskanal.

Bahs uttalelser gikk de fleste hus forbi inntil et reisenyhetsnettsted omtalte intervjuet i helgen.

Har sendt brev

Thailands utenriksdepartement har sendt et brev til gambiske myndigheter for å uttrykke misnøye med Bahs kommentarer, opplyser departementets talskvinnen Makawadee Sumitmor.

Prostitusjon er ulovlig i Thailand, men håndhevingen av loven har ikke blitt fulgt like nøye opp. Det har ført til utvikling av en blomstrende sexindustri som så dagens lys på 1970-tallet for å betjene amerikanske soldater under Vietnamkrigen.

Ifølge det thailandske helsedepartementet og rettighetsgrupper finnes det i dag over 120.000 sexarbeidere i landet. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!