Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Vil bygge hotell for rikinger i Lofoten som skal koste deg minst 3900 kroner natta

Planlegger å starte byggingen til vinteren.

LUKTA AV SJØ: Fra nye Lofoten opera skal du kjenne både lukta og smaken av Lofotens vestside. Hotellet skal ifølge planen få mellom 40 og 65 luksusrom. Illustrasjon: SNØHETTA
LUKTA AV SJØ: Fra nye Lofoten opera skal du kjenne både lukta og smaken av Lofotens vestside. Hotellet skal ifølge planen få mellom 40 og 65 luksusrom. Illustrasjon: SNØHETTA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Lofoten er selve drømmereisemålet for mange norske og utenlandske turister.

Noen velger å bo på hotell, mens andre velger rorbu, leiligheter eller campingvogn.

Nå skal et nytt tilbud på plass for dem med velfylte kontoer. Går alt etter planen starter byggingen av et nytt luksushotell på halvøya i Gloppen like utenfor Å i Moskenes kommune, vinteren 2017, bekrefter initiativtaker Dag Møller til Dagbladet.

Luksus i fjæra I ti år har planleggingen av hotell Lofoten opera pågått. Hotellet er kostnadsberegnet til rundt 400 millioner kroner og skal stå klart til bruk i 2018 eller 2019.

- Fasaden blir i betong, glass og tre, og når uværet står på kommer vi til å kjenne saltvannet helt opp til hotellet, sier Møller.

Han var styreleder for arkitektkontoret Snøhetta da ideen ble skapt for ti år siden.

HOTELL I FJÆRA: Slik blir Lofotens nye high-end-hotell. Med beliggenhet helt nede ved Vestfjorden. Illustrasjon: SNØHETTA
HOTELL I FJÆRA: Slik blir Lofotens nye high-end-hotell. Med beliggenhet helt nede ved Vestfjorden. Illustrasjon: SNØHETTA Vis mer

Nå leder han arbeidet med hotellet videre, og sluttfører samarbeidsavtalen med en stor amerikansk hotellkjede som skal drifte hotellet.

Fiske og gode senger - Det har vært viktig for oss å også ha en lokal samarbeidspartner i Lofoten. Prosjektet er et nært samarbeid mellom arkitekten Snøhetta i Oslo og aksjonæren i Lofoten opera, som igjen eies av selskapet Brødrene Arntzen AS og Artom Norge AS, sier Møller.

Øyvind Arntzen, som er femtegenerasjons væreier, driver først og fremst innen fiskeindustri i Lofoten.

- Vi gleder oss til hotellet er på plass. Dette er noe vi trenger i vår kommune, og selv om det har tatt lang tid å få realisert planene så har det hele tiden vært stor politisk vilje til å få Lofoten opera på plass, sier ordfører Lillian Rasmussen i Moskenes kommune.

- Lofoten opera blir en perle, og det vil skape både arbeidsplasser og bli en attraksjon i Moskenes. Vi synes dette er et veldig spennende prosjekt, sier Rasmussen, som mener ringvirkningene for kommunen vil bli svært positive.

Kresne gjester - Vi starter nå opp med forprosjektet til hotellet i mai, der vi skal tegne inn hvordan hotellet skal se ut. Det er planlagt mellom 40-65 eksklusive rom som får utsikt til Vestfjorden, sier Møller.

Lofoten opera skal sikte seg mot det som kalles high-end-markedet. Det vil si turister som ønsker luksus, eksklusive aktiviteter og som er villig til å betale ekstra for det.

NYE PLANER: 8000 kvadratmeter med luksus. Slik ønsker utbyggerne at Lofoten opera skal bli. Både Moskenes kommune og Destinasjon Lofoten omfavner planene som omfatter gourmetrestaurant, spananlegg, uteamfi og sjøbad. Illustrasjon: SNØHETTA
NYE PLANER: 8000 kvadratmeter med luksus. Slik ønsker utbyggerne at Lofoten opera skal bli. Både Moskenes kommune og Destinasjon Lofoten omfavner planene som omfatter gourmetrestaurant, spananlegg, uteamfi og sjøbad. Illustrasjon: SNØHETTA Vis mer

Romprisen er anslått å ligge fra 3900 til 4500 kroner pr. natt, og uteområdet ved hotellet får både sjøbad og amfiscene.

Hotellet skal bygges i en bue. Den indre plassen blir skjermet mot det tøffeste været, mens du på utsida skal kjenne Lofoten-naturen rett på kroppen.

- En av utfordringene blir å lage gode pakker med de beste opplevelsene til et kresent publikum, sier Møller.

- Vi ønsker å bruke det norske entreprenørselskapet Hent til å bygge Lofoten opera. De har stor kompetanse og er en god samarbeidspartner. I løpet av mai vil vi kunne presentere den amerikanske hotellpartneren, sier Dag Møller.

Ønskes velkommen - Dette er noe vi virkelig ønsker velkommen til Lofoten, sier turistsjef i Destinasjon Lofoten, Elisabeth Dreyer.

- Det blir et nytt bein å stå på og noe som vi kan assosiere med Lofoten: Det beste stedet for de beste opplevelsene.

Lofoten har mellom 800 000 og en million overnattingsdøgn hvert år, men Dreyer sier reisemålet trenger et high-end-hotell som det planlagte hotellet.

- Dette er et marked vi ønsker å selge i fordi vi har en region som er en high-end i seg selv. Vi gleder oss veldig til Lofoten opera kan åpne, sier turistsjefen.

LUKTA AV SJØ: Fra nye Lofoten opera skal du kjenne både lukta og smaken av Lofotens vestside. Hotellet skal ifølge planen få mellom 40 og 65 luksusrom. Illustrasjon: SNØHETTA
LUKTA AV SJØ: Fra nye Lofoten opera skal du kjenne både lukta og smaken av Lofotens vestside. Hotellet skal ifølge planen få mellom 40 og 65 luksusrom. Illustrasjon: SNØHETTA Vis mer
Hele Norges coronakart