Vil bygge hotell for rikinger i Lofoten som skal koste deg minst 3900 kroner natta

Planlegger å starte byggingen til vinteren.

LUKTA AV SJØ: Fra nye Lofoten opera skal du kjenne både lukta og smaken av Lofotens vestside. Hotellet skal ifølge planen få mellom 40 og 65 luksusrom. Illustrasjon: SNØHETTA
LUKTA AV SJØ: Fra nye Lofoten opera skal du kjenne både lukta og smaken av Lofotens vestside. Hotellet skal ifølge planen få mellom 40 og 65 luksusrom. Illustrasjon: SNØHETTA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.(Dagbladet): Lofoten er selve drømmereisemålet for mange norske og utenlandske turister.

Noen velger å bo på hotell, mens andre velger rorbu, leiligheter eller campingvogn.

Nå skal et nytt tilbud på plass for dem med velfylte kontoer. Går alt etter planen starter byggingen av et nytt luksushotell på halvøya i Gloppen like utenfor Å i Moskenes kommune, vinteren 2017, bekrefter initiativtaker Dag Møller til Dagbladet.

Luksus i fjæra I ti år har planleggingen av hotell Lofoten opera pågått. Hotellet er kostnadsberegnet til rundt 400 millioner kroner og skal stå klart til bruk i 2018 eller 2019.

- Fasaden blir i betong, glass og tre, og når uværet står på kommer vi til å kjenne saltvannet helt opp til hotellet, sier Møller.

Han var styreleder for arkitektkontoret Snøhetta da ideen ble skapt for ti år siden.

Nå leder han arbeidet med hotellet videre, og sluttfører samarbeidsavtalen med en stor amerikansk hotellkjede som skal drifte hotellet.

Fiske og gode senger - Det har vært viktig for oss å også ha en lokal samarbeidspartner i Lofoten. Prosjektet er et nært samarbeid mellom arkitekten Snøhetta i Oslo og aksjonæren i Lofoten opera, som igjen eies av selskapet Brødrene Arntzen AS og Artom Norge AS, sier Møller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer