Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Storbyferie

Vil bygge om Barcelonas største turistattaksjon - for å begrense turist-strømmen

La Rambla.

POPULÆR: Turistene strømmer til Barcelona som aldri før, og alle vil oppleve den berømte gågata La Rambla. Nå ser bymyndighetene seg nødt til å bygge om attraksjonen, for å «gi den tilbake til lokalbefolkningen». Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
POPULÆR: Turistene strømmer til Barcelona som aldri før, og alle vil oppleve den berømte gågata La Rambla. Nå ser bymyndighetene seg nødt til å bygge om attraksjonen, for å «gi den tilbake til lokalbefolkningen». Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Problemet er ikke at det er turister i Barcelona. Problemet er at det ikke er noe annet enn turister her, sier byplanleggingssjef Janet Sanz i den populære storbyen til avisa El Pais.

Barcelona hadde 32 millioner besøkende i fjor, og stadig flere tar til orde for at det er for mange. Lokalbefolkningen har demonstrert og påstår de fordrives fra sin egen by. Blant annet har prisene på boliger skutt i været, og Barcelona er Spanias dyreste by når det gjelder leiepriser.

Byen er på mange måter blitt et offer for sin egen suksess.

Regulerer attraksjonen

Også de lokale myndighetene er enige i at turistpresset er for stort, og har allerede iverksatt en omstridt lov for å begrense antall overnattingssenger i byen.

Nå kommer nye tiltak.

PROTESTER: Lokalbefolkningen i Barcelona har gjennomført flere demonstrasjoner, som her på La Rambla. De føler de blir presset ut av sin egen by.  Foto: NTB Scanpix
PROTESTER: Lokalbefolkningen i Barcelona har gjennomført flere demonstrasjoner, som her på La Rambla. De føler de blir presset ut av sin egen by.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barcelonas største atttraksjon, den to kilometer lange gågata La Rambla skal nemlig reguleres.

La Rambla, som strekker seg mellom Colombus-monumentet og opp til Placa Catalunya er kjent for sine mange gjøglere, dyreselgere, klovner, uterestauranter - og heftige fester.

Nå er det bestemt at gata skal bygges om. En konkurranse skal utlyses med det første, der arkitekter kan komme med sine forslag til hvordan «nye» La Rambla bør være.

Gjenåpning i 2019

- Vi ønsker å gi La Rambla tilbake til lokalbefolkningen, sier Gala Pin, bydelslederen i Ciutat Vella, til avisa.

Planen er at den berømte - og beryktede gågate - skal gjenåpne i ny drakt i 2019.

- Vi skal lage en ny plan for La Rambla, sier Gala Pin til The Telegraph, og lover at den nye utgaven vil ha langt færre gjøglere, papagøyer i bur, og ikke minst - færre støyende uteserveringer.

Les også Dagbladets Einar Hagvaags kommentar om Barcelona.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media