STAVANGER 20150619 ( Sørmarka Arena ) Clarkson, Hammond and May Live ( tidligere Top Gear Live ) med biltrioen Jeremy Clarkson , Richard Hammond og James May holder show i Norge etter at stjernen fikk sparken fra BBC . Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
STAVANGER 20150619 ( Sørmarka Arena ) Clarkson, Hammond and May Live ( tidligere Top Gear Live ) med biltrioen Jeremy Clarkson , Richard Hammond og James May holder show i Norge etter at stjernen fikk sparken fra BBC . Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

Vil du bli Top Gear-programleder? Nå har du sjansen!

Nei, det er ikke tull! Nye Top Gear er på jakt etter folk som kan jobbe i redaksjonen, til og med som programledere.

I forrige uke ble Chris Evans presentert som Jeremy Clarksons arvtager i «Top Gear». Clarkson fikk sparken i mars, og kort tid etter sa både Richard Hammond og James May opp.

LES OGSÅ: James Mays nye hverdag

BBC sto da uten noen til å lede sitt populære bilprogram, og verden har ventet i spenning på nyheter om hvem som skal ta over for de tre eksentriske engelskmennene.

I helgen sto trioen på scenen i Sørmarka Arena i Stavanger med showet: «Clarkson, Hammond & May Live» .

En av tre Forrige uke ble det altså klart at bilentusiasten Chris Evans skal ta over jobben som programleder i den nye utgaven av «Top Gear», men det var også bare han som ble presentert.

Det betyr at om BBC planlegger å fortsette med tre programledere, så er det to stillinger ledig.

Åpent for alle Mange undret seg over hvem de to andre skulle bli - nå er svaret her, det kan bli deg.

Hver uke kan nettopp du være med å lede programmet for 350 millioner seere i 170 forskjellige land.

«Top Gear» har nå oppfordret alle bilinteresserte personer over 17 år til å sende inn et 30 sekunders videoklipp av seg selv innen 20. juli.

De ønsker ingen stunts, ingen biler og ikke noe utenom det vanlige. De ønsker å se deg, og hvordan du fungerer foran kameraet.

Få kriterier Hva skal til for å bli programleder? I følge Chris Evans er det ikke mye. Det eneste som er et must, er at du er bilinteressert, og at du kan noe om bil.

Bortsett fra det er det i følge Evans muligheter for alle.

— Mann, kvinne, gammel, ung, det har ikke noe å si. Det eneste som betyr noe er at du har en skikkelig apetitt på biler, og at du kan noe om dem, sier Evans på programmets nettsider.

— Du kan være en mekaniker, en racingsjåfør på amatørnivå, du kan være en branmann som har bygget din egen Land Rover i skuret de siste fem årene, men du må kunne noe om biler.

Villig til å gjøre det alene Evans og BBC går så langt at de sier at dersom de ikke finner noen gjennom denne prosessen, så tar han hele programmet alene.

Det er ikke bare programlederstillinger som ønskes besatt, både jobber i produksjonen, og bak kamera er tilgjengelige. 

Selv om kriteriene for å søke er få, så bør nok engelskkunnskapene være over gjennomsnittet. Frem til nå har det tross alt vært verdens mest sette TV-program.

Mener du at du har det som skal til?

Les her for å vite hva du skal gjøre.

Chris Evans er den nye Top Gear-frontfiguren. Han er nå på jakt etter noen å lede showet med. Foto:WENN.com
Chris Evans er den nye Top Gear-frontfiguren. Han er nå på jakt etter noen å lede showet med. Foto:WENN.com Vis mer