Utenlandsreiser:

Vil du ha det nye passet og ID-kortet før ferien? Glem det

Pass-skandalen fortsetter - og dette betyr det for deg.

Lenge å vente: Dersom passet ditt går ut i 2018 så må du bestille nytt - av den gamle sorten. Og dermed må du ekstrabestille og betale for nytt ID-kort når det kommer. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Lenge å vente: Dersom passet ditt går ut i 2018 så må du bestille nytt - av den gamle sorten. Og dermed må du ekstrabestille og betale for nytt ID-kort når det kommer. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gledet du deg til nytt pass og ID-kort? Da er dette dårlige nyheter.For den norske pass- og ID-kortkrisa fortsetter.

​Myndighetene utsetter enda en gang lanseringen av nasjonale identitetskort og nye, sikre pass. Og ingen vil ta ansvaret for forsinkelsen.Allerede 2007 lovet daværende justisminister Knut Storberget at du skulle få et nasjonalt ID-kort som skulle erstatte passet. Siden den gang er lanseringsdatoen for det nye ID-kortet utsatt åtte ganger - foreløpig.​Både Grete Faremo, Anders Anunsen og Per-Willy Amundsen har vært justisministre - uten at pass-floka har vært løst. Og det norske passet er fornyet to ganger uten at det planlagte ID-kortet er lansert. Den norske pass-forsinkelsen har utviklet seg til en kostbar pass-skandale.

Ny utsettelse på vei

Nå innrømmer justisminister nummer fem, Sylvi Listhaug, at den planlagte lanseringen av nye pass og nye nasjonale ID-kort ser ut til å måtte utsettes enda en gang.

- Stortinget har i vedtak nr 519 bedt Regjeringen om å komme tilbake med en plan for hvor de pass og nasjonale ID-kort skal kunne bestilles. Utarbeidelse av denne planen innebærer at produksjonsstart for nye pass og nasjonalt ID-kort utsettes til høsten 2018, sa Atle Roll-Matthiesen, fagdirektør i Politidirektoratet til Dagbladet like etter sommerferien i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer