-Vil du ha høyere lønn bør du ta det som en mann

Slik forhandler du lønn med sjefen

SI DET SOM DET ER: -Kvinner har mye å tjene på å være litt mer direkte i lønnssamtalen, sier Christine Warloe (bildet), forbrukerøkonom hos Nordea. Foto: JOHNNY SYVERSEN/Nordea.
SI DET SOM DET ER: -Kvinner har mye å tjene på å være litt mer direkte i lønnssamtalen, sier Christine Warloe (bildet), forbrukerøkonom hos Nordea. Foto: JOHNNY SYVERSEN/Nordea. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uansett om du du stortrives i joben din - du må ikke glemme at du er dyktig - og dermed fortjener nok lønn for strevet.

Å be om lønnsøkning er likevel lettere sagt enn gjort.

Situasjonen kan fort bli ubehagelig for den ansatte, og dette er også grunnen til at mange blir stående med luen i hånden, mener Christine Warloe, Forbrukerøkonom hos Nordea;

- Kvinner har mye å tjene på å være litt mer direkte i lønnssamtalen. Vi er de som oftest står med lua i hånda - dessverre. Så rådet er å forberede seg godt og rett og slett «ta det som en mann», sier Warloe.

Ha argumentene klare Hun tror at noe av det viktigste er å forberede seg skikkelig og ha en god argumentasjonsrekkefølge klar.

- Øv det på argumentene på forhånd, da føles det ikke så skummelt når du sitter der i møtet med sjefen. Prøv å se stort på det og tenk - hva er det verste som kan skje? At jeg ikke får noe ekstraordinært lønnshopp. Altså har man svært lite å tape. Andre elementer er å fremme kravet sammen med at du sier at du kan pådra deg mer ansvar.

- Og til slutt - har du et konkret tilbud fra annet hold så vil det selvfølgelig være et godt kort. Men da bør du få frem at du fortsatt har motivasjon for å yte innsats for nåværende bedrift hvis det er der du helst vil være, råder Warloe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer