APPELSINKAKE: Den lekre glasuren gjør kaka ekstra god. Foto: ALL OVER PRESS
APPELSINKAKE: Den lekre glasuren gjør kaka ekstra god. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Vil du ha noe søtt og saftig til kaffen?

Prøv disse appelsinfristelsene!

(Allers):
Å unne seg litt godsaker i ny og ne, er absolutt lov. Venter du kaffebesøk eller vil du bare ha noe å kose deg med?

Her er forslag til gode kaker du kan prøve deg på. De er forresten like gode uten kaffe som med ...

Appelsinkake med glasur (8-10 biter)

Med en lekker glasur blir denne saftige kaka ekstra god!

• 75 g smør
• 1 dl melk
• 2 egg
• 1 ½ dl sukker
• revet skall av 1 appelsin
• 3 dl hvetemel
• 2 ts bakepulver

Glasur:
• 35 g smør
• 1 ½ dl melis
• ½ ss appelsinsaft
• strimlet appelsinskall

1. Sett ovnen på 175 º.

2. Smør og strø en randform på 1 ½ liter.

SMAKFULL: Appelsinkake med deilig glasur gjør suksess! Foto: ALL OVER PRESS
SMAKFULL: Appelsinkake med deilig glasur gjør suksess! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

3. Smelt smøret og bland med melka. Pisk egg og sukker luftig. Bland i smørblandingen og rør i appelsinskallet.

4. Bland mel og bakepulver, og rør det i deigen. Hell deigen i formen.

5. Stek kaka på nederste rille i ovnen i 30—40 minutter. Kjenn med en kakenål om den er gjennomstekt.

6. Ta kaka ut. La den stå i ca. 10 minutter i formen før den hvelves på rist. Avkjøl helt under formen.

7. Smelt smøret til glasuren på svak varme. Ta det av varmen, og rør i melis og appelsinsaft. Bland til en glatt glasur, som helles over kaka. Strø på strimlet appelsinskall ved servering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seige cookies (90 stk.)

Foretrekker du store cookies, går det fint å bake ut 45 kaker og øke steketida til 12 minutter i stedet.

• 250 g smør
• 1 ½ dl råsukker
• 2 dl sukker
• 1 klype salt
• 1 ts vaniljesukker
• revet skall av 1 appelsin
• 2 egg
• 7 dl hvetemel
• 1 ½ ts natron
• 1 ½ dl mandler

1. Sett ovnen på 175 º. Miks smør, rørsukker, sukker, salt og vaniljesukker, og tilsett appelsinskall.

2. Tilsett ett egg om gangen. Sikt i melet sammen med natron og kjør alt sammen til en deig.

3. Hakk mandlene middels fint. Elt mandlene inn i deigen.

4. Del deigen i biter og trill til kuler. Sett kulene med litt avstand mellom hver på bakepapir på stekeplate. Stek kakene midt i ovnen i ca. 6 minutter. Trykk kakene ned med en skje. Stek i ytterligere 1-2 minutter til kakene har fin farge (lenger hvis du baker store cookies).

5. La kakene avkjøles på bakepapir før de løsnes helt. Oppbevar kakene i tett boks.

Appelsinduftende brownies (ca. 24 stk.)

Alle liker brownies! Et hint av appelsin løfter klassikeren til nye høyder.

• 100 g mandler
• 200 g smør
• 1 ½ dl kakao
• 3 egg
• 3 dl sukker
• 2 ts vaniljesukker
• revet skall av 1 appelsin
• 3 dl hvetemel
• ½ ts bakepulver

GODE SAKER: Seige cookies får man aldri nok av. Foto: ALL OVER PRESS
GODE SAKER: Seige cookies får man aldri nok av. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

1. Sett ovnen på 150 º. Legg bakepapir i en liten langpanne, ca. 20 x 35 cm.

2. Hakk mandlene. Smelt smøret, og rør det i kakaoen.

3. Pisk egg og sukker luftig. Rør i kakaoblandingen, vaniljesukker, appelsinskall, mandler og melet blandet med bakepulver. Fordel røren ut i formen.

4. Stek kaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist, og skjær i små ruter ved servering.

FAVORITT: Brownies er alltid godt. Foto: ALL OVER PRESS
FAVORITT: Brownies er alltid godt. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer