APPELSINKAKE: Den lekre glasuren gjør kaka ekstra god. Foto: ALL OVER PRESS
APPELSINKAKE: Den lekre glasuren gjør kaka ekstra god. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Vil du ha noe søtt og saftig til kaffen?

Prøv disse appelsinfristelsene!

(Allers):
Å unne seg litt godsaker i ny og ne, er absolutt lov. Venter du kaffebesøk eller vil du bare ha noe å kose deg med?

Her er forslag til gode kaker du kan prøve deg på. De er forresten like gode uten kaffe som med ...

Appelsinkake med glasur (8-10 biter)

Med en lekker glasur blir denne saftige kaka ekstra god!

• 75 g smør
• 1 dl melk
• 2 egg
• 1 ½ dl sukker
• revet skall av 1 appelsin
• 3 dl hvetemel
• 2 ts bakepulver

Glasur:
• 35 g smør
• 1 ½ dl melis
• ½ ss appelsinsaft
• strimlet appelsinskall

1. Sett ovnen på 175 º.

2. Smør og strø en randform på 1 ½ liter.

SMAKFULL: Appelsinkake med deilig glasur gjør suksess! Foto: ALL OVER PRESS
SMAKFULL: Appelsinkake med deilig glasur gjør suksess! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

3. Smelt smøret og bland med melka. Pisk egg og sukker luftig. Bland i smørblandingen og rør i appelsinskallet.

4. Bland mel og bakepulver, og rør det i deigen. Hell deigen i formen.

5. Stek kaka på nederste rille i ovnen i 30—40 minutter. Kjenn med en kakenål om den er gjennomstekt.

6. Ta kaka ut. La den stå i ca. 10 minutter i formen før den hvelves på rist. Avkjøl helt under formen.

7. Smelt smøret til glasuren på svak varme. Ta det av varmen, og rør i melis og appelsinsaft. Bland til en glatt glasur, som helles over kaka. Strø på strimlet appelsinskall ved servering.

Seige cookies (90 stk.)

Foretrekker du store cookies, går det fint å bake ut 45 kaker og øke steketida til 12 minutter i stedet.

• 250 g smør
• 1 ½ dl råsukker
• 2 dl sukker
• 1 klype salt
• 1 ts vaniljesukker
• revet skall av 1 appelsin
• 2 egg
• 7 dl hvetemel
• 1 ½ ts natron
• 1 ½ dl mandler

1. Sett ovnen på 175 º. Miks smør, rørsukker, sukker, salt og vaniljesukker, og tilsett appelsinskall.

2. Tilsett ett egg om gangen. Sikt i melet sammen med natron og kjør alt sammen til en deig.

3. Hakk mandlene middels fint. Elt mandlene inn i deigen.

4. Del deigen i biter og trill til kuler. Sett kulene med litt avstand mellom hver på bakepapir på stekeplate. Stek kakene midt i ovnen i ca. 6 minutter. Trykk kakene ned med en skje. Stek i ytterligere 1-2 minutter til kakene har fin farge (lenger hvis du baker store cookies).

5. La kakene avkjøles på bakepapir før de løsnes helt. Oppbevar kakene i tett boks.

Appelsinduftende brownies (ca. 24 stk.)

Alle liker brownies! Et hint av appelsin løfter klassikeren til nye høyder.

• 100 g mandler
• 200 g smør
• 1 ½ dl kakao
• 3 egg
• 3 dl sukker
• 2 ts vaniljesukker
• revet skall av 1 appelsin
• 3 dl hvetemel
• ½ ts bakepulver

GODE SAKER: Seige cookies får man aldri nok av. Foto: ALL OVER PRESS
GODE SAKER: Seige cookies får man aldri nok av. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

1. Sett ovnen på 150 º. Legg bakepapir i en liten langpanne, ca. 20 x 35 cm.

2. Hakk mandlene. Smelt smøret, og rør det i kakaoen.

3. Pisk egg og sukker luftig. Rør i kakaoblandingen, vaniljesukker, appelsinskall, mandler og melet blandet med bakepulver. Fordel røren ut i formen.

4. Stek kaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist, og skjær i små ruter ved servering.

FAVORITT: Brownies er alltid godt. Foto: ALL OVER PRESS
FAVORITT: Brownies er alltid godt. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer