Vil du unngå å tilbringe ferien på do?

Her er rådene som gir frisk feriemage.

ØDELEGGER FERIEN: I fjor betalte norske forsikringsselskaper ut 593 millioner kroner i erstatning til nordmenn som er blitt syke på ferie. Pass på hva du spiser og drikker, og vær nøye med håndvasken. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
ØDELEGGER FERIEN: I fjor betalte norske forsikringsselskaper ut 593 millioner kroner i erstatning til nordmenn som er blitt syke på ferie. Pass på hva du spiser og drikker, og vær nøye med håndvasken. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så mange som hver tiende nordmann som dro på ferie til utlandet i fjor fikk magetrøbbel, ifølge Statistisk sentralbyrå.

I fjor betalte Norske forsikringsselskaper over 593 millioner kroner ut i erstatning til personer som har blitt syk på reise, viser tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon.

Ikke forberedt En spørreundersøkelse utført av TNS Gallup for If Skadeforsikring, viser at 25 prosent av menn og 13 prosent av kvinner ikke gjør noe spesielt for å unngå magesjau på reise.

Antallet som vasker seg på hendene er omtrent det samme for begge kjønn, mens bruken av sprit til håndvask og bruk av våtservietter er mye høyere hos kvinnene.

- Flere kvinner enn menn kontakter vår alarmsentral på grunn av turistdiaré, forteller Sverre Kjølstad, lege og medisinsk fagdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Han mener det er viktig å ta hensyn til hva man spiser og drikker.

- Kok det skrell det eller kast det, er en god regel. Vask deg så ofte du kan når du er på reise, og suppler gjerne med spritvask eller våtservietter, råder Kjølstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer