Vil forholdet vare?

Test om dere har den tilliten som trengs.

STØRRE SJANSE: Par som er realistiske, har felles livsverdier, et godt vennskap og fysisk nærhet har større sjanse for å holde sammen, mener våre eksperter.Foto: COLOURBOX
STØRRE SJANSE: Par som er realistiske, har felles livsverdier, et godt vennskap og fysisk nærhet har større sjanse for å holde sammen, mener våre eksperter.Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): I begynnelsen bobler du av lykke og sommerfuglene i magen flakser vilt. Du hører bryllupsklokkene ringe i hodet, og du ser for deg et langt liv sammen med drømmepartneren. Så inntar hverdagen deg. Hvorfor gir han meg ikke komplimenter lenger? Var hun like rotete i begynnelsen? Hvorfor har han mistet lysten på meg?

Det skjer flere samlivsbrudd i dag enn for 30 år siden. Mens det var i gjennomsnitt 16,2 skilsmisser per 1000 gifte kvinne i alderen 25 til 29 år i 1981-85, var tallene 19 skilsmisser per 1000 gifte kvinne i samme aldergruppe i 2011, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

- Vi må også huske på at med veksten i samboerskap blir skilsmissetallene stadig dårligere indikatorer på hvordan det står til med våre samliv. Flere undersøkelser har vist at samboerskapene oftere ender med brudd, sier Turid Noack, seniorforsker i SSB.

- Den første skilsmissebølgen kom på 70-80-tallet. Kvinner begynte å jobbe og tjene penger, og hadde faktisk mulighet til å forlate et forhold, sier Eva Tryti, psykolog, samlivsterapeut og forfatter bak den ferske boka «Eva Trytis beste råd til par».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer