Vil ha nordmenn vekk fra Gran Canarias strender

300 000 nordmenn skal hit i vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Ingen andre sydenreisemål får besøk av så mange norske turister som Gran Canaria.

I løpet av vinteren setter 300 000 nordmenn seg på et fly til Gran Canaria  Til sammenlikning reiser om lag 150 000 til Kreta, nummer to på Syden-toppen.

Mange har funnet sin favorittstrand på Gran Canaria. Playa del Inglés, Amadores, den hvite Anfi del Mar-stranda med sand fra Karibia, den solsikre Puerto Ricostranda, eller noen av de andre flotte strendene som solsultne nordmenn kommer for å oppleve.
  Mer enn sol og sand - Gran Canaria har mye mer å by på en bare sol og strand, sier Øystein Eide fra Bergen.

Han vil lokke nordmenn bort fra strendene for å oppleve mer av den populære ferieøya. Eide har skrevet en bok om Gran Canaria hvor han bare har tatt med en eneste strand, bystranda i Las Palmas.

Bergenseren har bodd på Gran Canaria siden 1995. Han ville bruke sin erfaring fra mange år i reisebransjen for å skrive en bok som handlet om lokal historie, mat, kultur, «Gran Canarias beste. 66 håndplukkede opplevelser».

- Nordmenn begynner å bli godt reisevante og vil gjerne oppleve noe mer enn bare å ligge på en solseng i ferien, sier Eide.

Biltur - Den beste måten å oppleve Gran Canaria er å kjøre øya på tvers. Da opplever en fjellandsbyer, furuskoger, klippelandskap og den frodige nord side. Å kjøre rundt øya langs kysten er ikke å anbefale, sier Øystein Eide.

Han foreslår også en tur til hovedstaden Las Palmas.

Her kan du oppleve kultur og god mat, gode shoppingmuligheter og en urban bystrand. Den gamle bydelen Vegueta og las Canterasstranden er noen av Øystein Eides favoritter.

I Vegueta ligger katedralen Santa Ana, museet Casa Colon, det historiske museet, det moderne kunstmuseet Centro Atlántico de arte Moderno (CAAM) og mange gode restauranter.

Ved Las Canteras stranda ligger konserthuset Alfredo Kraus. Langs den tre kilometer lange strandpromenaden kan du innta et måltid med fersk fisk og skalldyr.

Kultur - Når det gjelder bykultur er både konserthus, teater og museer på et internasjonalt nivå, sier Øystein Eide.

GRAN CANARIA:   Las Palmas er en storby med kunst, kultur og en lang strandpromenade. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
GRAN CANARIA: Las Palmas er en storby med kunst, kultur og en lang strandpromenade. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Las Palmas har i dag 382 000 innbyggere.

Gran Canarias største fest er like rundt hjørnet. Las Palmas karnevalet starter i år 1. februar og går fram til den 17. februar.

Det norske miljøet Boka forteller også om det norske det norske Gran Canaria-miljøet. De fleste nordmenn bor i kommunen Mogan på sørvestsida.

2500 fastboende nordmenn er innskrevet i kommunen. Her er det sjømannskirke og Den norske skole.

Hver tirsdag er det marked i byen Arguineguin. Når det stenger klokka 14.00 samles nordmenn til After Market.

Det er blitt et møtested for mange norske turister og fastboende nordmenn.

Vil ha nordmenn vekk fra Gran Canarias strender

- Det norske Gran Canaria miljøet har økt enormt de siste 15 åra, forteller Eide.

Det er de seks vintermånedene som er de mest populære, selv om Gran Canaria har sesong hele året.

Kanarisk mat Et kanarisk måltid med lokal mat og lokal vin hører ferien til, mener Eide. Og da er nordsiden av øyen, som bergenserne sier, å anbefale.

- I tillegg til hovedstaden vil jeg anbefale San Mateo og Santa Brigida. Der hvor det finnes vinbodegaer, finnes det også lokale restauranter med hjemmelaget mat, sier han og avslutter med et råd:

- Reis ikke hjem uten å ha prøvd lokal mat og vin. Det er noe av det viktigste en ferie kan by på.

ØYSTEIN EIDES BESTE GRAN CANARIA-TIPS:

1. FOTTUR TIL ROQUE NUBLO: Fottur fra den lille grenda Culata opp gjennom furuskog til klippen Roque Nublo, ca. 1800 meter over havet, er en av øyas fineste turopplevelser.

2. TEJEDA: En liten landsby omkranset av furuskoger og klippelandskap fra vulkanutbrudd. I februar blomstrer mandeltrærne Mandelfestival 3. februar.

3. PICO DE LAS NIEVES: På 1949 meter over havet får du et annet inntrykk av Gran Canaria. Panoramautsikt mot sør San Bartolome de Tirajana og mot vest naturparken Nublo, i horisonten Tenerife og Spanias høyeste fjell, Teide. I januar og februar kan det være snø på pico de las Nieves.

4. PARADOR DE CRUZ DE TEJEDA: Gran Canarias eneste paradorhotel med en unik beliggenhet i historisk interessante naturomgivelser.

5. LA HACIENDA DEL BUEN SUCESO: Historisk landhotell midt i en bananplantasje i Arucas gir en følelse av å reise tilbake til 1800-tallet.

6. HOTEL RURAL LAS CALAS: Gamle hus restaurert til landhotell i San Mateo i et frodige område med landbruk som nærmeste nabo.

7. CASA MARTELL: En garantert gastronomisk med lokal mat og vin opplevelse i Madroñal.

8. CASA MONTESDEOCA: Nyt et kanarisk måltid i historiske omgivelser i den gamle bydelen Vegueta i Las Palmas.

9. BODEGÓN VANDAMA: Spis spansk indrefilet og drikk lokal vin på en vingård i det klassiske vinområdet Monte Letinscal.

10. CASA COLON: Den gamle bydel Vegueta. Columbusmuseet har en interessant historie i den gamle bydelen Vegueta i Las Palmas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer