New Zealand

Vil innføre turistskatt for å bygge parkeringshus og toaletter

Turistene bruker så mye penger likevel, så det vil knapt merkes, mener turistministeren.

POPULÆRT: Idylliske Wellington får som resten av New Zealand besøk av stadig flere turister. Nå skal landet innføre en turistskatt for å oppgradere infrastrukturen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
POPULÆRT: Idylliske Wellington får som resten av New Zealand besøk av stadig flere turister. Nå skal landet innføre en turistskatt for å oppgradere infrastrukturen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

New Zealand har planer om å innføre en turistskatt og øke avgiftene for utenlandske besøkende. Pengene skal brukes til å bedre infrastrukturen.

Turismen i landet med bare 4,5 millioner innbyggere har steget med nesten en tredel de siste tre årene. I løpet av det siste året har hele 3,8 millioner turister besøkt New Zealand.

– Mange regioner sliter med å håndtere dette, og trenger snarest å få bedret infrastrukturen – fra toaletter til parkeringshus, sier turistminister Melvin Davis.

200 kroner dyrere

Fra midten av neste år må turister fra utlandet dermed betale en skatt på 25 til 35 newzealandske dollar – tilsvarende 140–200 kroner. Visumavgiftene skal i tillegg økes allerede fra november.

Australiere og en rekke øystater i Stillehavet får unntak fra de nye reglene.

Liten forskjell

Turisme er en sentral del av New Zealands økonomi, og myndighetene regner med at de nye tiltakene vil gi statskassa opptil 450 millioner kroner det første året. Pengene skal fordeles likt mellom investeringer i infrastruktur myntet på turistnæringen, og vernetiltak.

Landets største opposisjonsparti frykter de nye avgiftene vil gjøre New Zealand til et mindre attraktivt turistmål. Davis påpeker at turister allerede bruker så store beløp på reisen til New Zealand, at den ekstra utgiften ikke vil utgjøre den store forskjellen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer