Vil så gjerne bli en charterfavoritt

Jordan lokker med Dødehavet og dromedarsafari.

LOKALT BADELIV: Når ikke turistene okkuperer badekulpen under den varme kilden ved Dødehavet, benytter lokalbefolkningen anledningen til badeliv på muslimsk vis. Alle foto: Eivind Pedersen
LOKALT BADELIV: Når ikke turistene okkuperer badekulpen under den varme kilden ved Dødehavet, benytter lokalbefolkningen anledningen til badeliv på muslimsk vis. Alle foto: Eivind Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er det bare Apollo har Jordan på sin meny.

Full av opplevelser Det inneklemte landet mellom mektige stater som Israel, Syria, Irak, Saudi-Arabia og Egypt har så mye å by på. Ikke minst kulturelt.

Avstandene er relativt korte. Her kan du leve turistlivet langs fantastiske strender ved Rødehavet i taxfree-byen Aqaba og kombinere oppholdet med avstikkere til hovedstaden Amman, bade i varme kilder, flyte som en kork i Dødehavet eller tilbringe en natt under stjernene i ørkenen i en kommersiell beduinleir i Månedalen i Wadi Rum - området der storfilmen "Lawrence of Arabia" ble innspilt, basert på historien om den engelske offiseren som i første verdenskrig ble hærfører for beduinhæren som jagde ut tyrkerne.

Underverket Landet huser til og med et av verdens syv nye underverker, den gjenoppdagede ørkenbyen Petra, kjent fra en av Indiana Jones-filmene. I oldtiden var denn rosa byen et knutepunkt for karavanene som i sin tid brakte varer fra Østen til Middelhavshavnene i Gaza.

Byen ble fraflyttet etter flere jordskjelv og var glemt inntil sveitseren Johann Ludwig Burckhardt i 1812 fikk overtalt lokale nomadefolk til å røpe hvor den "forsvunne" byen lå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer