Vil servere bedre mat på Hurtigruten

Etterlyser lokale matprodusenter.

 HELSTEKT LAMMELÅR:  Nå jakter Hurtigruten på flere lokalmatprodusenter. Målet er å tilby et bredt innslag av norsk lokalmat fra neste vårsesong. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
HELSTEKT LAMMELÅR: Nå jakter Hurtigruten på flere lokalmatprodusenter. Målet er å tilby et bredt innslag av norsk lokalmat fra neste vårsesong. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZIVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(DAGBLADET) Mat en viktig del av reiseopplevelsen, også på Hurtigruten. Nå pågår jakta på flere lokale matprodusenter..

- Norsk lokalmat er like eksotiske som norske fjell, fjorder og nordlys, sier Daniel Skjeldam, Hurtigrutens konsernsjef.

 SJØMAT:  Fra norskekysten. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SJØMAT: Fra norskekysten. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Hurtigruten skal samarbeider med Matmerk for å kartlegge aktuelle leverandører.

Menyene blir deretter basert på hvilken strekning båtene til enhver tid befinner seg og på hvilke råvarer som er til rådighet.

Utstillingsvindu Hurtigruteskipene har i dag «En smak av kysten» med norsk kokekunst på menyen.

 MS TROLLFJORD:  På vei inn Trollfjorden. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
MS TROLLFJORD: På vei inn Trollfjorden. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Med daglig stopp i 34 havner langs kysten mellom Bergen og Kirkenes blir det stor mulighet til å få mer lokal mat om bord.

Prosjektet kan bidra til å løfte mange lokalmatprodusenter og gjøre Hurtigruten til et nasjonalt utstillingsvindu for lokalmat fra hele Norge, mener Nina Sundquist, administrerende direktør i Matmerk.
  På direkten - Tenk så herlig om kapteinen på vei til Bodø kan annonsere over høyttaleren «Og på babord side har vi villsau som for øvrig serveres til middag i kveld sammen med tradisjonell pølse laget på Helgeland», sier Nina Sundquist.

450 000 passasjerer reiser med Hurtigruten hvert år.