Vil servere bedre mat på Hurtigruten

Etterlyser lokale matprodusenter.

HELSTEKT LAMMELÅR:  Nå jakter Hurtigruten på flere lokalmatprodusenter. Målet er å tilby et bredt innslag av norsk lokalmat fra neste vårsesong. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
HELSTEKT LAMMELÅR: Nå jakter Hurtigruten på flere lokalmatprodusenter. Målet er å tilby et bredt innslag av norsk lokalmat fra neste vårsesong. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.(DAGBLADET) Mat en viktig del av reiseopplevelsen, også på Hurtigruten. Nå pågår jakta på flere lokale matprodusenter..

- Norsk lokalmat er like eksotiske som norske fjell, fjorder og nordlys, sier Daniel Skjeldam, Hurtigrutens konsernsjef.

Hurtigruten skal samarbeider med Matmerk for å kartlegge aktuelle leverandører.

Menyene blir deretter basert på hvilken strekning båtene til enhver tid befinner seg og på hvilke råvarer som er til rådighet.

Utstillingsvindu Hurtigruteskipene har i dag «En smak av kysten» med norsk kokekunst på menyen.

Med daglig stopp i 34 havner langs kysten mellom Bergen og Kirkenes blir det stor mulighet til å få mer lokal mat om bord.

Prosjektet kan bidra til å løfte mange lokalmatprodusenter og gjøre Hurtigruten til et nasjonalt utstillingsvindu for lokalmat fra hele Norge, mener Nina Sundquist, administrerende direktør i Matmerk.  På direkten - Tenk så herlig om kapteinen på vei til Bodø kan annonsere over høyttaleren «Og på babord side har vi villsau som for øvrig serveres til middag i kveld sammen med tradisjonell pølse laget på Helgeland», sier Nina Sundquist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer