MALDIVENE: Norske reiseselskaper som selger reiser til Maldivene, sier til Dagbladet at norske turister så langt ikke trenger bekymre seg over at spahotellene de samarbeider med må stenge sine spaanleggene med det første. Arkivfoto: THOMAS RASMUS SKAUG
MALDIVENE: Norske reiseselskaper som selger reiser til Maldivene, sier til Dagbladet at norske turister så langt ikke trenger bekymre seg over at spahotellene de samarbeider med må stenge sine spaanleggene med det første. Arkivfoto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Vil stenge Maldivene-spa, hevder de er bordeller

Men du får fortsatt massasje på paradisøyene.

(Dagbladet): Turistmyndighetene på Maldivene har bedt alle hotellene på øyene om å stenge sine spa- og helsesentre med umiddelbar virkning, skriver The Telegraph.

Sist uke skal det islamske opposisjonspartiet Adaalath, som er en religiøs konservativ bevegelse, ha demonstrert i hovedstaden Malé mot slike spaanlegg, fordi de hevder de blir brukt som bordeller.

Turisme er viktig for økonomien på Maldivene, og Maldivenes turismeorganisasjon frykter nå at et spaforbud vil skade økonomien, skriver den britiske avisa.

I 2011 lot mer enn 850 000 turister seg lokke av de mange koralløyenes blå laguner, utallige mil med hvite strender, korallrev, og spa som tilbyr skjønnhetsbehandlinger og massasje.  
 
Radikal retning Ifølge The Telegraph har en radikal retning av islam vært i frammarsj de siste årene.

Det førte blant annet til antisemittiske protester da samferdseldepartementet på Maldivene tillot direktefly fra Israel, og en restaurant som hang opp julepynt for ett år siden ble også angrepet.

At myndighetene nå sier nei til spa på Maldivene, vil også gå direkte utover opposisjonsleder Gasim Ibrahim i partiet Jumhoory, ettersom han eier fem spaanlegg.

Turismeminister Mariyam Zulfa, sier at flere resorts er bekymret over avgjørelsen:

- Vi vurderer å tillate resorts å drive spa. Men de vet også hva som er årsaken til av vi fattet beslutningen, blir han sitert på av det lokale Haveery News Service, ifølge The Sydney Morning Herald.  

Ikke utsatt Daglig leder i Manta reiser, Liv Lindblad, sier til Dagbladet at forbudet dreier seg om spa i Malé og på øyene i nærheten av hovedstaden.

- De hotellene vi jobber med er ikke utsatt, sier hun.

Lindblad holder seg orientert om utviklingen i saken, men sier det ikke vil være snakk om å stenge seriøse spaanlegg på de mange øyene i nær framtid:

- Nei, ikke som det ser ut nå.

Holder åpent Foreløpig har også alle hotellene Paradisreiser samarbeider med på Maldivene, sine spa åpne, forteller daglig leder Gro Anet H. Brastad.

- Vi venter på en ordentlig bekreftelse på hva dette betyr. Alle gode hoteller har spa, sier hun.

Ifølge Paradisreiser hadde 2457 nordmenn feriert på Maldivene i fjor innen utgangen av november.

«Business as usual» Salgs- og driftsdirektør i Ving, Marie-Anne Zachrisson, har til nå fått beskjed om at forbudet gjelder hovedstaden Malé, og at det er «business as usual» ved hotellene på alle de små atollene:

- Dette gjelder ikke der vi har gjester, og vil ikke ha noen konsekvenser, sier hun.